Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Unikátne a cenné, ale šialene drahé bicykle. Pozrite si 10 najdrahších bicyklov na svete

Najdrahší bicykel na svete je prekvapivo fatbike, ktorý má hodnotu až milión eur. Až štyri bicykle z desiatky najdrahších bicyklov na svete sú Treky spojené s Lance Armstrongom.
Martin Sarvaš
Unikátne a cenné, ale šialene drahé bicykle. Pozrite si 10 najdrahších bicyklov na svete

Trek Madone Butterfly má hodnotu pol milióna eur.

Bicykel je bežne vnímaný ako dostupný dopravný prostriedok či spôsob na relax a športové vyžitie.

Ceny bicyklov sú rôzne, v závislosti od kategórie či určenia a bežne sa pohybujú od pár stoviek eur za bežné bicykle až po pretekárske stroje za 15-tísíc.

Na svete však existujú aj bicykle, ktoré skôr nahradzujú luxusné jakchty a podčiarkujú status svojich majiteľov.

Našli sme desať najdrahších bicyklov na svete, ktorých ceny stúpajú od 20-tisíc až po šialený milión eur.

Najdrahší bicykel na svete je prekvapivo fatbike, ktorý má hodnotu až milión eur a až štyri bicykle z desiatky najdrahších bicyklov na svete sú spojené s Lance Armstrongom.

Každý z týchto desiatich bicyklov nesie v sebe príbeh – príbeh remeselného majstrovstva, inovácií či osobné spojenie so svetovými cyklistickými legendami. Od bicyklov, ktoré sú a zdobené zlatom a drahokamami, až po tie, ktoré sú vytvorené v spolupráci so známymi umelcami a dizajnérmi.

10. Audi Sport Racing

Audi Sport Racing

Cena: 20,000 €

S hmotnosťou iba 5,9 kg je jedným z najľahších bicyklov na trhu. Sedlo je vyrobené z kože Audi Nappa, známej svojou mäkkosťou, používanou v legendárnom aute Audi R8. Bolo vyrobených a predaných iba 50 kusov týchto bicyklov.

9. BMC Impec Lamborghini Edition

BMC Impec Lamborghini Edition

Cena: 28,820 €

Váži len 6,85 kg, kombinuje švajčiarsku uhlíkovú štruktúru s prvotriednymi talianskymi komponentmi a má dizajn, ktorý dokonale ladí s autom Lamborghini Aventador LP 720-4.

8. Chrome Hearts X Cervelo

Chrome Hearts X Cervelo

Cena: 60,000 €

V spolupráci s Casa de Chrome vytvorený časovkársky bicykel, zdobený umeleckým dizajnom, strieborným krížom či koženým sedlom.

7. Trek Madone 7 Diamond

Trek Madone 7: Diamond

Cena: 75,000 €

V roku 2005 bol tento bicykel vydražený na výročnom podujatí nadácie Lance Armstronga v New Yorku. Diamantmi posiaty bicykel Trek Madone 5.9 SL bol predaný za 75 000 eur.

Bicykel mal emblém Diamond 7 umiestnený medzi špicami s trblietavými diamantmi. Je na ňom aj štítok „Diamond 7“ z 14 karátového bieleho a žltého zlata, ktorý obsahoval sedem jednokarátových žltých diamantov Genesis.

6. Aurumania Gold Bike Crystal Edition

Aurumania Gold Bike Crystal Edition

Cena: 103,700 €

Ručne vyrábaný bicykel z 24-karátového zlata a 600 kryštálov Swarovski, prvýkrát predstavený v roku 2008 spoločnosťou Aurumania.

5. Trek Madone KAWS

KAWS: Trek Madone

Cena: 160,000 €

Madone Trek Madone KAWS je výsledkom spolupráce medzi Trekom, Lance Armstrongom a umelcom KAWS, čo bolo spojením vrcholovej športovej výkonnosti a umenia.

Limitovaná edícia KAWS tiež obsahuje umelcov podpis, odvážne grafiky a živé farby, ktoré z neho robia skutočný objekt pozornosti na ceste aj mimo nej.

4. Trek Yoshimoto Nara Speed Concept

Trek Yoshimoto Nara Speed Concept

Cena: 200,000 €

Časovkársky bicykel Trek Yoshimoto Nara Speed Concept má opäť priame spojenie s Lanceom Armstrongom, pretože bol jedným z modelov, ktoré používal počas svojej kariéry v profesionálnych pretekoch.

Tento konkrétny model je zdobený umením Yoshitoma Nary, ale zároveň si zachováva technické špecifikácie a inovácie, ktoré boli vyvinuté spolu s Armstrongom pre zvýšenie jeho výkonnosti.

3. Rolls Royce 24K Gold Racing Bike

Rolls Royce 24K Gold Racing Bike

Cena: 393,000 €

Replika závodného bicykla Rolls Royce, ktorý je celý pokrytý 24-karátovým zlatom, doplnený  koženým sedlom a ozdobený diamantmi.

2. Trek Madone Butterfly

Trek Butterfly Madone

Cena: 500,000 €

Bicykel Trek Butterfly Madone je nielen technickým majstrovským dielom, ale aj umeleckým výtvorom. Jeho jedinečný dizajn pochádza od britského umelca Damiena Hirsta, ktorý tento bicykel navrhol na počesť návratu Lancea Armstronga do profesionálneho cyklistického pelotónu.

Povrch rámu je pokrytý skutočnými motýľmi krídlami, ktoré Hirst usporiadal do fascinujúceho vzoru, čím premenil tento bicykel na umelecké dielo.

Armstrong tento model použil počas Tour de France v roku 2009, čím sa Trek Butterfly Madone stal ikonickým modelom, symbolizujúcim spojenie športu, umenia a osobného príbehu jedného z najslávnejších, no najkontroverznejších cyklistov histórie.

1. Fatbike Beverly Hills Edition

Beverly Hills Edition Bicycle

Cena: 1 milión €

Aj keď je to bizarné, najdrahším bicyklom na svete je fatbike. Bicykel Beverly Hills Edition je ozdobený 600 čiernymi diamantmi a 500 zlatými safírmi, ktoré zdobia logo na prednej strane.

Bicykel Fatbike Beverly Hills Edition sa vyznačuje nadštandardnou extravaganciou a luxusom, ktorý prevyšuje bežné štandardy cyklistiky.

S prvkami, ako sú sedlo z pravej krokodílej kože a komponenty pozlátené 24-karátovým zlatom, Beverly Hills Edition prekračuje hranice tradičného dizajnu bicyklov a stáva sa vyjadrením štýlu a bohatstva.

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu