Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Simona Kuchyňková po výhre Svetového pohára v endure: Od radosti som plakala, nemožné sa stalo skutočnosťou

"V zlomku sekundy som dostala extrémny flash všetkých udalostí, ktoré sa stali za posledné dva roky a od radosti som plakala dobrých dvadsať minút. A to ma teda nevidno často plakať," povedala Kuchyňková, ktorá vyhrala v Chateli o 0,11 sekundy.
Martin Sarvaš

Slovenská pretekárka Simona Kuchyňková z tímu OKOeverywhere Racing uzavrela pretekársku sezónu v Svetovom pohári v endure obrovským úspechom – víťazstvom pretekov vo francúzskom v Chateli.

Simona sa počas celého dňa zlepšovala a v závere pretekov dominovala, čo jej prinieslo vysnívané víťazstvo v kategórii do 21 rokov.

Na webe okoeverywhere.com zverejnili rozhovor, v ktorom mladá enduro pretekárka rozpráva o pocitoch po nepredstaviteľnom úspechu vo Francúzsku.

Ako si sa cítila v momente, keď si sa dozvedela o svojom víťazstve?

Tie pocity v danom okamihu sú takmer neopísateľné a len málokto si to vie predstaviť. Keď som prešla cieľom, bola som si takmer istá, že som druhá. Absolútne som nerátala pred posledným stageom s možnosťou, že vyhrám, ale v kútiku duše som chcela to víťazstvo viac, ako ktokoľvek iný.

Vedela som, že som mala dobrú jazdu (aj keď mi skočil pes na trať haha), ale to, že sa mi podarí na tak krátkom stagei stiahnuť 7 sekúnd na prvé miesto, tomu naozaj doteraz nechápem. Každopádne nemožné sa stalo skutočnosťou a už som len počula Šmerda (suspension clinic) ako kričí, že som prvá. V tú chvíľu sa mi začalo všetko spájať, že to bude asi fakt pravda, keďže Emily (týpka, čo bola dovtedy prvá) štartovala predo mnou, a jej čas tam už bol nahodený.

V zlomku sekundy som dostala extrémny flash všetkých udalostí, ktoré sa stali za posledné 2 roky a od radosti som plakala takých dobrých 20 minút od radosti. A to ma teda nevidno často plakať, haha.

Ako prebiehali preteky a čo bolo pre teba najnáročnejšie?

Celý priebeh pretekov bola doslova horská dráha, ktorá sa až nekontrolovateľne rozbehla. Na 1. stagei som si dala takmer bezchybnú a čistú jazdu. Do cieľa som prišla druhá so stratou 1,6s.

Pred druhým stageom som mala rešpekt, keďže to bol najdlhší stage dňa, a z predošlých pretekov som vedela, že zrovna tie dlhšie mi úplne nechutia, a tak som skončila až na 8.mieste s 12s stratou.

Na tretí stage som sa úprimne tešila, bol strmý, technický, koreňový, kameňový a v hrabanke. No v jednom z najťažších úsekov som urobila veľkú chybu, vyletela z trate a musela tlačiť bajk späť na trať, čo ma stálo 13 sekúnd. Po tomto stagi som bola celkovo na 4.mieste so stratou 26 sekúnd na prvé miesto a 10 sekúnd na pódium.

Mala som pred sebou ešte 4 stage, a tak som si stanovila cieľ, že budem atakovať na pódium za každú cenu. Tieto stage boli v bikeparku, ale teda vôbec neboli zadarmo. Na štvrtom stagei som sa cítila extrémne dobre, zapol sa mi nejaký extrémne sústredený mód, ktorý som tak dlho hľadala! Na lanovke som potom zistila, že sa mi podarilo vyhrať stage, čo ma brutálne nakoplo a posunulo na predbežné pódium. Ale stále to bolo extrémne časovo tesné, keďže sme boli 3 baby v štyroch sekundách, ale na prvé mi stále chýbalo vyše 21 sekúnd.

Na piatom stagei som brala taktiež stage win, čo ma posunulo na druhú priečku so stratou 17 sekúnd. V hlave som si hovorila, že musím udržať pódium, a aj keď som chcela vyhrať, bolo len veľmi nepravdepodobné, že stiahnem toľko sekúnd.

Na predposlednom – šiestom stagei som hneď na začiatku trafila ráfik kameňom a bola som si na 80% istá, že mám defekt. Zdalo sa mi, že idem na inserte, ale stále som išla, čo to dalo. V cieli som potom zistila, že to bol omyl, koleso držalo a aj keď sa mi pocitovo išlo zle, medzi ženami by som brala 6.miesto.

Na posledný stage som šliapala trochu so strachom, že mám pomalý defekt, ale stále to bol našťastie len omyl. Pred štartom som si už len hovorila, že to nemôžem pokaziť a dám do toho všetko, aby som si udržala pódium.

Ako som spomínala, posledný stage, až na toho psa, mi celkom vyšiel, bojovala som až do poslednej stotiny (doslova), a zbytok už viete. A aby som nezabudla, počas celého dňa mi pomáhal Majkl (Mišo Kolář) s výživou, čo – kedy – koľko mám zjesť alebo vypiť, čo bola pre mňa obrovská pomoc, keďže sme boli vo vysokých horách, v ktorých sa telo správa inak.

Celý rozhovor si môžete prečítať na webe okoeverywhere.com.

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu