Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fotogaléria: Skvelé momenty z Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike žien

Pozrite si výborné fotky z pretekov, na ktorých sa stala Lotte Kopecky po 50 rokoch prvou belgickou majsterkou sveta v cestnej cyklistike.
Martin Sarvaš
 Fotogaléria: Skvelé momenty z Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike žien

Belgická cyklistka Lotte Kopecky sa stala majsterkou sveta v cestnej cyklistike, keď na 154 km dlhej trati s prevýšením 1831 m takticky počkala a zaútočila zo skupiny favoritiek 5,5 km pred koncom a do cieľa prišla osamote.

Na druhom mieste skončila Holanďanka Demi Vollering a tretia prešla cieľom dánska cyklistka Cecilie Uttrup Ludwig.

Na Majstrovstvách sveta v Škótsku získala Lotte Kopecky zlatú medailu nielen v cestných pretekoch, ale dokonca sa dvakrát tešila z výhry aj v dráhovej cyklistike vo vyraďovacích a bodovacích pretekoch.

„Bol to úžasný rok a tiež veľmi ťažký rok. Je to akýsi sen, ktorý sa splnil a dúfam, že si budúci rok užijem jazdu v dúhovom drese,“ povedala po pretekoch Lotte Kopecky, ktorá tento rok vyhrala monument Okolo Flámska, klasiku Omloop Het Nieuwsblad a na ženskej Tour de France bola okrem poslednej etapy oblečená v žltom drese líderky.

„Myslela som si, že po týchto dvoch tituloch majstra sveta na dráhe bude takmer nemožné v nedeľu znova vyhrať. Tri výhry na majstrovstvách sveta za sedem dní sú príliš šialené,“ povedala Kopecky.

„O tomto som ani nesnívala, keď som bola malým dievčaťom. Nikdy som nemyslela, že sa stanem takou dobrou cyklistkou,“ dodala Lotte Kopecky.

Aktuality

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

Zavrieť reklamu