Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Lotte Kopecky sa stala po 50 rokoch prvou belgickou majsterkou sveta v cestnej cyklistike

Striebro získala Holanďanka Demi Vollering a tretia prešla cieľom dánska cyklistka Cecilie Uttrup Ludwig. Po víťazstve vo vyraďovacích a bodovacích pretekoch v dráhovej cyklistike dosiahla Lotte Kopecky až tri víťazstvá na svetovom šampionáte v Škótsku.
Martin Sarvaš
Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike žien, Glasgow 2023. Foto: UCI

Belgická cyklistka Lotte Kopecky sa stala majsterkou sveta v cestnej cyklistike, keď na 154 km dlhej trati s prevýšením 1831 m takticky počkala a zaútočila zo skupiny favoritiek 5,5 km pred koncom a do cieľa prišla osamote.

Na druhom mieste skončila Holanďanka Demi Vollering a tretia prešla cieľom dánska cyklistka Cecilie Uttrup Ludwig.

Elise Chabbey hrozila favoritkám dlhým sólom na čele pretekov, ale švajčiarsku pretekárku dobehla skupina prenasledovateliek pred posledným mestským okruhom, kedy vypadla z boja o titul aj dvojnásobná majsterka sveta Annemiek van Vleuten, ktorá napokon skončila deviata.

Preteky ženskej elity boli spojené aj s kategóriou do 23 rokov, v ktorej vybojovala dúhový dres 21-ročná maďarská cyklistka Blanka Vas.

„Už to bol úžasný rok a tiež veľmi ťažký rok. Je to akýsi sen, ktorý sa splnil a dúfam, že si budúci rok užijem jazdu v dúhovom drese,“ povedala po pretekoch Lotte Kopecky, ktorá tento rok vyhrala monument Okolo Flámska, klasiku Omloop Het Nieuwsblad a na ženskej Tour de France bola okrem poslednej etapy oblečená v žltom drese líderky.

Na Majstrovstvách sveta v Škótsku získala zlatú medailu nielen v cestných pretekoch, ale dokonca sa dvakrát tešila z výhry aj v dráhovej cyklistike vo vyraďovacích a bodovacích pretekoch.

„Myslela som si, že po týchto dvoch tituloch majstra sveta na dráhe bude takmer nemožné v nedeľu znova vyhrať. Tri výhry na majstrovstvách sveta za sedem dní sú príliš šialené,“ povedala Kopecky.

„O tomto som ani nesnívala, keď som bola malým dievčaťom. Nikdy som nemyslela, že sa stanem takou dobrou cyklistkou,“ dodala Lotte Kopecky.

Výsledky Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike, Glasgow 2023 – ženy

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu