Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Remco Evenepoel vyrovnal historický rekord tretím víťazstvom Clásica San Sebastián

Evenepoel v závere prešprintoval Pella Bilbaa, s ktorým išiel v úniku a na treťom mieste skončil Aleksandr Vlasov.
Martin Sarvaš
Remco Evenepoel vyrovnal historický rekord tretím víťazstvom Clásica San Sebastián

Remco Evenepoel (Soudal-Quickstep) bol rýchlejší v záverečnom šprinte s Pellom Bilbaom (Bahrain-Victorious) a dosiahol tretie víťazstvo v kariére na pretekoch Clásica San Sebastián.

Hoci má len 23 rokov, Belgičan tretím víťazstvom na španielskej klasike vyrovnal historický rekord v počte víťazstiev, ktorý doteraz držal Marino Lejarreta, ktorý vyhral v rokoch 1981, 1982 a 1987.

Na rozdiel od svojich predchádzajúcich dvoch víťazstiev, tentokrát nedokázal vyhrať sólom, pretože Bilbao sa dokázal udržať na jeho kolese napriek vysokému tempu, ktoré nasadil Evenepoel v posledných dvoch stúpaniach. Evenepoel bol však lepší v šprintérskom závere.

Evenepoel vytvoril rozhodujúcu skupinu úniku útokom v stúpaní Erlaitz 70 km pred cieľom a s majstrom sveta sa udržali Bilbao, Vlasov a Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost).

Aleksandr Vlasov (Bora-Hansgrohe) prišiel o 28 sekúnd neskôr na treťom mieste potom, čo sa neudržal za Evenepoelom a Bilbaom v záverečnom stúpaní na Murgil.

„Bola to super dobrá skupina. Boli to dokonalí chalani, s ktorými sa dalo spolupracovať – Alberto, Pello a Aleksandr. Spolu sme jazdili super, perfektná spolupráca,“ opísal Evenepoel.

„Nabral som rytmus na Murgile. Nasadil som vysoké tempo, o ktorom som si myslel, že ho dokážem udržať až na vrchol. Videl som, že je so mnou iba Pello a viem, že je rýchly. Vlastne ma trochu prekvapil môj šprint, pretože Pello je jedným z najrýchlejších lezcov. Myslím si, že na záverečný šprint som mal stále super dobré nohy.“

„Naozaj milujem tieto preteky. Fanúšikovia sú úžasní. Ale dnes musím povedať, že v stúpaniach kričali trochu viac za Pellom ako za mnou! Ale chápem, je to baskický jazdec. Bolo super pretekať s ním vo finále,“ povedal majster sveta.

„Je to super dobré pre hlavu a motiváciu začať druhú časť sezóny a ísť budúci týždeň do Glasgowa,“ dodal Remco Evenepoel, ktorý sa čoskoro pokúsi o obhajobu dúhového dresu na Majstrovstvách sveta v Škótsku.

Výsledky Clásica San Sebastián 2023

Aktuality

14:28 Video: Peter Sagan podpísal fanúšikovi knihu za jazdy na pretekoch v Maďarsku.

Trojnásobný majster sveta potešil fanúšika podpisom knihy Môj svet v záverečnom stúpaní tretej etapy pretekov Okolo Maďarska.

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu