Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Cancellara na budúci rok skončí. Cyklistika nie je môj život, vraví

Tridsaťštyriročnému kráľovi klasík nevyšiel uplynulý ročník. Zmarili mu ho viaceré zranenia. Na jarných belgických jednorazových pretekoch E3 Harelbeke si pri páde zlomil dva stavce v spodnej časti chrbtice.
Biker
Cancellara na budúci rok skončí. Cyklistika nie je môj život, vraví

Nezúčastnil sa preto monumentov Okolo Flámska a Paríž – Roubaix.

Sezóna 2016 bude v profesionálnom cyklistickom pelotóne poslednou pre velikána Fabiana Cancellaru. Jazdec tímu Trek Factory to oznámil na každoročnom odovzdávaní ocenení v rodnom Švajčiarsku. Je olympijským víťazom v časovke a tiež štvornásobným majstrom sveta. Švajčiar Fabian Cancellara po budúcej sezóne ukončí cyklistickú kariéru.

Na júlovej Tour de France nesúc žltý dres lídra pretekov opäť spadol a znova si zlomil tie isté stavce. Na septembrové majstrovstvá sveta do amerického Richmondu ani necestoval – skolila ho črevná chrípka. „Rok 2016 bude mojou rozlúčkou, nadišiel ten správny čas. Som pripravený robiť niečo iné. Cyklistika nie je celý môj život, len jeho súčasťou,“ povedal Cancellara pre švajčiarsku rozhlasovú a televíznu spoločnosť SRF. Dodal, že vynechá aj budúcoročné olympijské hry v Riu de Janeiro.

Cancellara počas svojej doterajšej kariéry dosiahol niekoľko významných úspechov. V individuálnej časovke je olympijským víťazom z Pekingu 2008 a tiež štvornásobným majstrom sveta (2006, 2007, 2009, 2010). Okrem toho vyhral osem etáp na Tour de France. Dvadsaťdeväť dní nosil žltý dres lídra pretekov, čo je najviac zo všetkých jazdcov, ktorí netriumfovali na najslávnejšom cyklistickom podujatí na svete. Tri čiastkové úspechy dosiahol aj na Vuelte.

Po trikrát ovládol monumentálne klasiky Okolo Flámska (2010, 2013, 2014) a Paríž – Roubaix (2006, 2010, 2013). Je víťazom aj Miláno – San Remo zo sezóny 2008. Má tituly švajčiarskeho národného šampióna – dva v pretekoch s hromadným štartom a až deväť v časovke. A je celkovým víťazom pretekov Tirreno – Adriatico (2008), Okolo Švajčiarska (2009), Okolo Dánska (2006) a Okolo Ománu (2010).

Informoval o tom portál cyclingnews.com.

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu