Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Egan Bernal odštartuje na Tour de France: Som na ceste k najlepšej forme

26-ročný kolumbijský cyklista sa po dvoch rokoch vracia na Tour de France.
Martin Sarvaš
Egan Bernal odštartuje na Tour de France: Som na ceste k najlepšej forme

Foto: Ineos Grenadiers

Začiatkom roku 2022 došlo k hroznej nehode, pri ktorej Egan Bernal takmer prišiel o život. Po zrážke s autobusom počas tréningu 20 zlomenín, vrátane 11 rebier, a potvrdil aj poškodenie oboch pľúc. Následne musel podstúpiť sedem samostatných operácií.

Dva mesiace po páde začal pomaly trénovať, pomaly sa dostával do formy a tento rok sa mu podarilo skončiť na ôsmom mieste v celkovom hodnotení na pretekoch Okolo Maďarska aj Okolo Romandie a na 12. mieste na Critérium du Dauphiné.

26-ročný kolumbijský cyklista sa však po dvoch rokoch vracia na Tour de France. Cieľom určite nebude víťazstvo žltého dresu, ale chcel by skončiť v top10 celkovej klasifikácie a prípadne skúsiť šťastie vo výhre etapy v horách.

„Návrat na Tour bol pre mňa vždy hlavným cieľom. Som tak nadšený, že môžem znova zažiť každý kilometer týchto pretekov,“ povedal Kolumbijčan pre oficiálnu stránku Ineos Grenadiers po oznámení súpisky pre Tour.

Bernal sa nezúčastnil na pretekoch Grand Tour od účasti na Vuelta a Espana v roku 2021, na ktorej skončil šiesty.

„Som si istý, že veľa ľudí sledovalo všetko, čo sa mi stalo od mojej nehody v januári minulého roka, a cestu, ktorou som prešiel, aby som prekonal najväčšiu skúšku v mojom živote. To, že som súčasťou tohtoročného tímu Tour, ma uisťuje, že som na najlepšej ceste k návratu do najlepšej formy.“

„Tieto preteky sú pre mňa tiež príležitosťou ukázať svoju vďačnosť a odhodlanie tímu, ktorý ma počas celej doby neustále podporoval, poďakovať každému človeku, ktorý mi pomohol, od sestričiek, ktoré sa o mňa starali v nemocnici, lekárov, mojich priateľov, rodiny, tímových kolegov a Ineosu,“ povedal Bernal.

„Predovšetkým chcem využiť túto príležitosť na to, aby som inšpiroval ľudí a ukázal im, že aj keď sa všetko zdá stratené, môžeme dôverovať Bohu. Buďte silní, pretože život k nám prichádza len raz a my si musíme vážiť druhé šance, ktoré dostávame a využiť každú sekundu,“ dodal Egan Bernal.

Ineos Grenadiers na Tour de France 2023

  • Egan Bernal,
  • Carlos Rodriguez,
  • Tom Pidcock,
  • Daniel Felipe Martínez,
  • Michal Kwiatkowski,
  • Jonathan Castroviejo,
  • Ben Turner,
  • Omar Fraile

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu