Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Pivot predstavil nový ľahký pretekársky cross-country bicykel Mach 4 SL

Pivot nešiel cestou populárneho flex-stay odpruženia a nový Mach4SL využíva rovnako ako jeho predchodca plnohodnotné odpruženie DW-Link.
Biker
Pivot predstavil nový ľahký pretekársky cross-country bicykel Mach 4 SL

Tlačová správa

Pivot predstavil nový XC model Mach 4SL. Bol navrhnutý pre víťazstvo v XCO, XCM, prepisovaní KOMov a pritom poskytoval nevídanú kvalitu jazdy, telepatické ovládanie aj ohromujúce zrýchlenie.

XC pretekanie je nočnou morou konštruktérov. Pretekári sú často ochotní obetovať kvalitu odpruženia, trakciu, či horšiu ovládateľnosť za zníženie hmotnosti.

Honba za čo najnižšou hmotnosťou a optimalizáciou výrobných nákladov spôsobila, že z pohľadu odpruženia dnes na poli elitných XC bicyklov nájdete najčastejšie variácie odpruženia Flex-Stay, t.j. jednočapové konštrukcie spoliehajúce sa na pružnosť použitého materiálu.

Riešenie ľahké a konštrukčne jednoduché, ale z funkčného pohľadu tiež značne kompromisné. Americký Pivot touto cestou nešiel a nový Mach4SL využíva rovnako ako jeho predchodca plnohodnotné odpruženie DW-Link.

Je ľahší

Pivot je povestný nekompromisným prístupom k výrobe samotných rámov aj materiálov. Na rozdiel od mnohých ostatných výrobcov neponúka rôzne kvality spracovania, prímesi sklolaminátu alebo druhy karbónu. Všetky rámy sú vyrobené z najkvalitnejšieho karbónu, ktorý si Pivot sám pletie.

Každý jednotlivý plát je presne vážený a tým kontrolovaný, aby neprekračuje toleranciu. Jeden rám sa lepí s 250-300 kusov plátov, ktoré sú optimalizované pre každú veľkosť tak, aby ponúkli rovnaké jazdné vlastnosti, či už ste subtílne pretekárky na XS, alebo hromotĺk sedlajúci XL. Ostatne Pivot je medzi výrobcami karbónových rámov považovaný za najnáročnejšiu značku vôbec.

Samotná výroba karbónového rámu je ďalší kritickým bodom. Pivot rámy sú vyrábané v pozitívnych formách. Ide síce o najdrahší a časovo najnáročnejší spôsob, ktorý ale zaistí maximálne stlačenie a tým hustotu karbónových rúrok. Vyššia hustota potom zaistí potrebnú tuhosť pri použití menšieho množstva karbónu, výsledkom je potom mimoriadne ľahký a pevný rám.

U nového Mach 4 SL bola vďaka najnovšej patentovanej konštrukcii z uhlíkových vlákien Hollow Core dosiahnutá úspora pôsobivých 300-400 gramov (podľa veľkosti) oproti predchádzajúcej generácii a výsledkom je 1930g (rám vrátane tlmiča).

Samotný pohľad na minimalizmus zadnej stavby je doslova pohladením pre oči a odhalí aj rad šikovných detailov, ako napr. umiestnenie strmeňa zadnej brzdy čo najbližšie k osi zadného kolesa do miesta, kde je stavba najtuhšia, a teda nevyžaduje dodatočné spevnenie.

Lepšie pruženie

Pivot na odpruženie zadnej stavby využíva uznávaný DW-Link. Virtuálne zavesenie navrhol Dave Weagle. Už dlho je rešpektované ako jedno z najlepších virtuálnych systémov na trhu vôbec. Jeho najsilnejšími stránkami sú trakcie a aktivita pod brzdením.

Jazdec môže v rozbitom teréne začať brzdiť neskôr a razantnejšie. Ďalšou veľkou výhodou je konštrukčná tuhosť, ktorá je tak zásadná v zákrutách. A pre XC asi najdôležitejšou vlastnosťou je imunita systému voči ťahu reťaze a súčasné zachovanie precíznej aktivity pri spracovávaní nerovností terénu.

Mach 4 SL je ponúkaný v špecifikácii Ride, Pro a Team ponúkajúci zadný zdvih 115mm s možnosťou úpravy na 106mm pomocou Flip-chip uloženia tlmiča. Vpredu potom nájdete 120mm vidlicu Fox 34 Step-Cast.

Pre ešte viac pretekársky orientovaných jazdcov je k dispozícii variant World Cup, ktorý vďaka kratšiemu tlmiču ponúkne 103mm, resp. 95mm zadného zdvihu v kombinácii so 100mm vidlicou Fox 32 Step-Cast.

V oboch prípadoch dostanete plnohodnotný systém odpruženia, ktorý v porovnaní s Flex-Stay systémami ponúkne nielen väčšiu istotu v technických pasážach, ale zároveň je pohodlnejší a nevymláti z vás vašu pracne vybudovanú kondíciu rýchlejšie, než plánujete doraziť do cieľa.

Je zábavnejší

Zábava je pridanou hodnotou tohto závodného bicykla. Každý deň nie je závod. Koľkokrát naopak zvádzate tie najlepšie preteky len sami so sebou? Či preto, že samotné pretekanie by malo byť aj zábavou, tlmiacou utrpenie. Alebo pretože to je skrátka šport.

Mach 4SL rovnako všestranný ako rýchly. Zložte bidón a vyhrajte short-track. Zoberte flašku a odštartujte do XCO. Dajte do rámu dva bidóny a vyrazte na XCM. Túžite po Leadville? Nie je problém, pridajte tretí bidón a pod stred pre istotu prichyťte náradie.

DW-Link odpruženie vás ľahko prevezie aj cez skcií, do ktorých by ste sa na iných XC bicykloch váhali pustiť. Nezpreneverí vaše maximálne nasadenie, nechá zadné koleso prilepené a pod záberom, kde iným odskakuje.

Lepšie ovládanie

Predĺženejšia dĺžka riadenia (reach), strmší uhol sedlovej trubky, položenejší hlavový uhol, otvorenejší rázvor. Nový Mach 4SL zvládne rýchlosť s úplným pokojom av kombinácii s tuhosťou vám umožní premotať sa akoukoľvek traťou bez straty energie alebo prestíže.

Preštudujte si osadenie jednotlivých špecifikácií u dovozcu bicyklov Pivot – firmy Protocycles: TU

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu