Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan predviedol skvelý šprint a vyhral piatu etapu Tour de France

Sagan zvýšil svoj náskok v bodovacej súťaži pred Gaviriom na 33 bodov a pripísal si desiate víťazstvo na Tour de France. Prekonal tiež historický rekord v počte dní odjazdených v zelenom drese, zajtra ho bude mať už celkovo 90. deň.
Martin Sarvaš
Peter Sagan predviedol skvelý šprint a vyhral piatu etapu Tour de France

Sagan v cieli piatej etapy. Zdroj: twitter.com/letour

Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil v 5. etape Tour de France a dosiahol tak svoje desiate víťazstvo na Tour. Pre Sagana je to druhé víťazstvo na tohtoročnej Tour, dvakrát bol druhý.

Zároveň sa postaral o prekonanie rekordu v počte dní v zelenom drese. Doterajšie maximum Nemca Erika Zabela 89 dní vyrovnal už dnes, no keďže si udržal vedenie v bodovacej súťaži s náskokom 33 bodov pred Fernandom Gaviriom, v zajtrajšej šiestej etape si ho oblečie už po 90-krát.

Pretekár tímu Bora-Hansgrohe zvíťazil v záverečnom špurte do kopca, na druhom mieste skončil Talian Sonny Colbrelli a tretí Philippe Gilbert. Na čele celkového poradia sa udržal Belgičan Greg van Avermaet z BMC.

Posledný kilometer piatej etapy:

„Bolo to trochu so šťastím, Colbrelli bol opäť veľmi blízko. Musím sa poďakovať tímu, odviedol výbornú prácu. Chalani ma dostali do dobrej pozície pred záverom. Sky potom išiel naplno, Gilbert sa pokúsil zaútočiť, ale chytili sme ho. Na posledných metroch začal van Avermaet príliš skoro a nakoniec rozbehol dobrý špurt pre mňa a Colbrelliho. Som rád za víťazstvo a tých 30 bodov,“ povedal po pretekoch Sagan.

Zajtra pokračuje Tour 6. etapou so štyrmi stúpaniami 3. a 4. kategórie z mesta Brest s cieľom do kopca na Mur-de-Bretagne dlhá 181 km. Jej profil by mal opäť vyhovovať klasikárom, a teda jedným z veľkých favoritov na výhru je opäť Peter Sagan.

Umiestnenie v 5. etape Tour de France

1 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe 4:48:06
2 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Merida
3 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors
4 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team
5 Julian Alaphilippe (Fra) Quick-Step Floors
6 Daniel Martin (Irl) UAE Team Emirates
7 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
8 Søren Kragh Andersen (Den) Team Sunweb
9 Andrea Pasqualon (Ita) Wanty-Groupe Gobert
10 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida

Priebežné poradie celkového hodnotenia

1 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 18:22:00
2 Tejay van Garderen (USA) BMC Racing Team 0:00:02
3 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors 0:00:03
4 Geraint Thomas (GBr) Team Sky 0:00:05
5 Julian Alaphilippe (Fra) Quick-Step Floors 0:00:06
6 Bob Jungels (Lux) Quick-Step Floors 0:00:09
7 Tom Dumoulin (Ned) Team Sunweb 0:00:13
8 Søren Kragh Andersen (Den) Team Sunweb 0:00:13
9 Rigoberto Uran (Col) EF Education First-Drapac p/b Cannondale 0:00:37
10 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:00:52

Zostrih z piatej etapy Tour de France:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu