Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan vyhral druhú etapu na Tour de France a oblečie si žltý dres

Slovenský cyklista si pripísal deviate etapové víťazstvo na Tour a okrem vedenia celkového hodnotenia sa posunul aj na čelo bodovacej súťaže.
Martin Sarvaš
Peter Sagan vyhral druhú etapu na Tour de France a oblečie si žltý dres

Zdroj: twitter.com/LeTour

Peter Sagan vyhral druhú etapu na tohtoročnej Tour de France z Mouilleron SG do Roche-sur-Yon (183 km) a oblečie sa do žltého dresu. Sagan sa tiež ujal vedenia v bodovacej súťaži, v ktorej má 26-bodový náskok pred Fernandom Gaviriom.

Pre trojnásobného majstra sveta je to už deviate etapové víťazstvo na Tour de France a šiesta výhra v tomto roku.

Slovenský jazdec tímu Bore Hansgrohe vyhral po záverečnom šprinte, kde tesne porazil Sonnyho Colbrelliho a tretí prešiel cieľom Arnaud Demare. Tesne pre záverom spadolo v pelotóne niekoľko jazdcov vrátane favorita a včerajšieho víťaza prvej etapy Fernanda Gaviriu či Michaela Matthewsa.

Posledný kilometer druhej etapy:

„Z dnešku sa veľmi teším! Musím sa však poďakovať všetkým tímovým kolegom, pretože odviedli skvelú prácu a celých záverečných 30 km sme boli vpredu. V závere som očakával ľahší šprint, ale napokon to bolo náročné – hore-dole, do kopca aj z kopca. Začal som šprintovať neskôr, čo bola dobrá taktika a predbehol som Demareho aj Degenkolba, ale mal som šťastie, že ma nepredbehol Clbrelli,“ povedal Sagan po pretekoch.

„Víťazstvo tiež venujem svojmu synovi Marlonovi,“ dodal Peter Sagan.

Peter Sagan vyhral počas druhej etapy aj šprint pred Fernandom Gaviriom a za druhé miesto na šprintérskej prémii si pripísal 17 bodov. Prvé miesto na tejto prémii patrilo Sylvainovi Chavanelovi, ktorý bol v tom čase v úniku tri minúty pred pelotónom.

Zajtrajšia tretia etapa Tour môže byť dosť kľúčová hlavne pre pretekárov, čo jazdia na celkové hodnotenie. Na programe je 36 km dlhá tímová časovka a medzi favoritmi na zisk žltého dresu by mohli vzniknúť výrazné rozdiely. Tím Bora–Hansgrohe so Saganom nepatrí v tímovej časovke k favoritom. Silným adeptom je Team Sky s Chrisom Froomom.

Výsledky v 2. etape Tour de France

1 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe 04:06:37
2 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Merida
3 Arnaud Demare (Fra) Groupama-FDJ
4 Andre Greipel (Ger) Lotto Soudal
5 Alexander Kristoff (Nor) UAE-Team Emirates
6 Timothy Dupont (Bel) Wanty-Groupe Gobert
7 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team
8 Andrea Pasqualon (Ita) Wanty-Groupe Gobert
9 John Degenkolb (Ger) Trek-Segafredo
10 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors 00:00:08

Priebežné celkové hodnotenie

1 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe 08:29:53
2 Fernando Gaviria (Bel) Quick-Step Floors 00:00:06
3 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Merida 00:00:10
4 Marcel Kittel (Ger) Katusha-Alpecin 00:00:12
5 Sylvain Chavanel (Fra) Direct Energie 00:00:13
6 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors 00:00:14
7 Geraint Thomas (Gbr) Team Sky 00:00:15
8 Oliver Naesen (Bel) AG2R La Mondiale 00:00:16
9 Alexander Kristoff (Nor) UAE-Team Emirates
10 John Degenkolb (Ger) Trek-Segafredo

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu