Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Race Face privítali v tíme Petera Jamisona

Peter Jamison je 23 ročný skúsený filmár a fotograf, ktorý spolupracoval s menami ako napríklad Jaxson Riddle, Tyler McCaul alebo Bas van Steenbergen. Okrem toho je však Jamison aj skúsený jazdec, ktorý je vo freeride doma a má cit pre hľadanie a stavanie prekážok, ktoré vyzerajú na fotkách a videách skvelo.
Matúš Bušík

Peter Jamison popisuje svoj prechod z filmára a fotografa na športovca na plný úväzok. Uvádza, že v mnohých veciach je to výhoda a posúva ho to vpred aj ako jazdca.

„Prechod z filmára na športovca bol za posledných pár rokov zaujímavým posunom. Síce som zažil aj nejaké neúspechy, ale 99 % času v jazdení mi moja filmárska skúsenosť pomáha. Rozumiem všetkým korkom tvorivého procesu od nápadu až po finálny export videa.“

„V období keď som začal tvoriť vlastné videá, otvorili sa mi aj nové možnosti. Mal som potrebné vybavenie, vedel som včas zakročiť, aby bol záber vydarený a v prípade potreby som ho upravil. Navyše som presne poznal ľudí, ktorých som chcel vo svojej filmovej crew.“

To aké zmeny mu to v živote prinieslo popisuje ďalej :“V septembri 2022 som sa usadil v Utahu a je to skvelé. Po tom čo som od roku 2018 žil v dodávke je fajn mať dom, do ktorého sa môžem vrátiť. Horúca voda, stála adresa, viac miesta pre bicykle, dostatok elektriny na kávovar… Radsoť žiť a ja som za to nesmierne vďačný.“

 

Aktuality

15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

11:40 Detaily 6. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Zvlnená etapa v štýle Strade Bianche obsahuje tri štrkové sektory, má dĺžku 177 km a prevýšenie 1858 m.

Včera 18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

Zavrieť reklamu