Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan skončil šiesty v 3. etape Okolo San Juan, šprintérov prekvapil Quinn Simmons

Simmons nastúpil 700 metrov pred cieľom a dokázal si vytvoriť dostatočný náskok pred šprintérmi.
Martin Sarvaš

Peter Sagan (TotalEnergies) skončil šiesty v 3. etape pretekov Okolo San Juan 2023. V závere prekvapil šprintérov Quinn Simmons (Trek-Segafredo), keď zrýchlil 700 metrov pred cieľom a dokázal si vytvoriť dostatočný náskok pred skupinou najlepších šprintérov.

Za 21-ročným Američanom skončili Maximiliano Richeze, Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) tesne pred Fernandom Gaviriom (Movistar) a Giacomom Nizzolom (Israel-Premier Tech) a za nimi prešiel cieľovou čiarou Peter Sagan (TotalEnergies).

„Prvá vec, keď som sa dnes zobudil, môj tréner mi poslal video z doby, keď sa tieto preteky vyhrali rovnakým spôsobom, a povedal som môjmu spolubývajúcemu Mathiasovi [Vačekovi]: „Ak ma privedieš až sem, dnes vyhrám,“ povedal Simmons v cieli so širokým úsmevom.

„A potom ste videli našich chlapcov celých 30 km do konca, vždy sme boli v dobrej pozícii. Vyhrať takto je niečo výnimočné, pretože pre jazdca ako som ja, nie je veľa príležitostí, pretože nevyhrám v šprinte, nevyhrám vo veľkých horách. V ťažkých dňoch musíte vyhrať, alebo si vo finále urobíte vlastné útoky.“

„Tento rok som dal tímu jeden sľub, a to vyhrať viac pretekov, pretože minulý rok som nevyhral žiadne. Teraz som sa zlepšil o 100 percent,“ dodal Simmons, ktorý dostal vlani cenu za najbojovnejšieho jazdca Tour de France.

Záver 3. etapy Okolo San Juan 2023:

Výsledky Okolo San Juan 2023

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu