Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rebríček 10 najbezpečnejších MTB heliem roku 2022 (+ceny)

Americký technický inštitút Virginia Tech otestoval 52 MTB heliem a vytvoril rebríček tých najbezpečnejších heliem súčasnosti. Najbezpečnejšia helma roku je už druhý rok po sebe Specialized Tactic 4 MIPS.
Martin Sarvaš
Rebríček 10 najbezpečnejších MTB heliem roku 2022 (+ceny)

Aj napriek tomu, že na Slovensku zrušili povinnosť nosenia heliem mimo obce, práve helma patrí bez akejkoľvek diskusie k najdôležitejšej výbave každého cyklistu.

Americký technický inštitút Virginia Tech si vzal 52 MTB heliem, ktoré otestoval a vytvoril rebríček najbezpečnejších heliem súčasnosti.

Testy spoločnosti Virginia Tech sú komplexnejšie ako štandardné testy, ktorými musia všetky prilby prejsť pred uvedením na trh. Okrem priameho nárazu zahŕňajú aj hodnotenie šikmých nárazov aj nárazov na bok prilby.

Najbezpečnejšou helmou zostáva už druhý rok po sebe model Specialized Tactic 4 (MIPS) a rovnako sa nezmenili ani druhá najlepšia helma Sweet Protection Trailblazer MIPS a tretia Fox Dropframe Pro (MIPS). Prvá helma bez MIPS-u je v rebríčku na 5. mieste – Specialized Ambush 2.

Prečítajte si tiež

Z rebríčka top 10 najlepších heliem oproti minulému roku zmizli a posunuli sa nižšie v hodnotení dve helmy od Scottu – Centric Plus Mips a ARX Plus Mips, Lazer Cyclone MIPS a Specialized Align II Mips.

Novinkami sú Specialized Ambush 2 (5. miesto), Bluegrass Rogue Core MIPS  (6. miesto), 6D ATB-2T  (8. miesto) a MET Terranova MIPS (9. miesto).

Z rebríčka mimo iného vyplýva, že za bezpečnú helmu vôbec nemusíte nutne platiť stovky eur a za momentálne najlepšie hodnotenú MTB helmu na svete dáte 130 eur.

Rebríček najbezpečnejších MTB heliem roku 2022

1. Specialized Tactic 4 (MIPS)
2. Sweet Protection Trailblazer MIPS
3. Fox Dropframe Pro (MIPS)
4. Bontrager Rally MIPS
5. Specialized Ambush 2
6. Bluegrass Rogue Core MIPS
7. Troy Lee Designs A2 MIPS Decoy
8. 6D ATB-2T
9. MET Terranova MIPS
10. Fox Speedframe Pro (MIPS)

Celý rebríček hodnotenia Virgina Tech nájdete tu.

10 najbezpečnejších MTB heliem roku 2022 – foto & ceny

1. Specialized Tactic 4 (MIPS)

Cena: 130 eur

2. Sweet Protection Trailblazer MIPS

Cena: 180 eur

3. Fox Dropframe Pro (MIPS)

Cena: 189 eur

4. Bontrager Rally MIPS

Cena: 160 eur

5. Specialized Ambush 2

Cena: 180 eur

6. Bluegrass Rogue Core MIPS

Cena: 170 eur

7. Troy Lee Designs A2 MIPS Decoy

Cena: 195 eur

8. 6D ATB-2T

Cena: 226 eur

9. MET Terranova MIPS

Cena: 120 eur

10. Fox Speedframe Pro (MIPS)

Cena: 130 eur

 

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu