Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bradley Wiggins dostal unikátny bicykel Factor Ostro pri 10. výročí víťazstva Tour de France a olympiády

Špeciálny Factor Ostro Bradleyho Wigginsa obsahuje ručne maľované umelecké diela a množstvo luxusných komponentov.
Martin Sarvaš
Bradley Wiggins dostal unikátny bicykel Factor Ostro pri 10. výročí víťazstva Tour de France a olympiády

Bradleymu Wigginsovi sa v roku 2012 sa zmenil život v priebehu len jedného mesiaca V júli vyhral Tour de France a stal sa prvým britským jazdcom, ktorému sa to podarilo. O desať dní neskôr získal olympijské zlato v individuálnej časovke – v Londýne, v meste, v ktorom vyrastal.

Pri príležitosti 10-ročného výročia jeho rekordných výkonov mu prichystal Factor v spolupráci s Vires Velo a umelcom Karlom Kopinskim unikátny bicykel s nádherným dizajnom.

Bicykel Factor Ostro VAM zdobí 34 motýľov, z ktorých každý je precízne ručne maľovaný. Na ráme a vidlici je 33 motýľov pre každý deň, ktorý Wiggins strávil v žltom drese počas Tour de France 2012, Paríž-Nice, Dauphine a Okolo Romandie.

Jeden zlatý motýľ je na kokpite, čo predstavuje jeho zlatú medailu v časovke na Olympijských hrách v Londýne 2012.

Rám je v perleťovej bielej povrchovej úprave so zlatými logami značky Factor. Kokpit (riadidlá s predstavcom) od Black Inc bol tiež špeciálne natretý zodpovedajúcim perleťovo bielym povrchom, aby na ňom mohol Kopinski maľovať.

Lúčové kolesá Five od Black Inc si vyžiadal Wiggins špeciálne na výrobu a sú na nich obuté biele plášte Schwalbe x Spartacus Pro One, aby zodpovedali bicyklu.

Bolo šťastím, že CeramicSpeed začiatkom tohto roka uviedol na trh Gold OSPW, čo umožnilo nielen vylepšenie hnacieho ústrojenstva, ale aj možnosť zlatých kolieskok v kladke.

Na bicykel osadili najnovšiu 12-rýchlostnú súpravu Shimano Dura-Ace Di2 so 175 mm kľukami s bielou páskou od Black Inc a bielym sedlom Fizik.

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu