Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Poradňa: V ktorých bikeparkoch sa najlepšie kempuje?

Biker

Leogang

Leogang je otvorený už vše 20 rokov! Tento ikonický bikepark, ktorý dlhé roky hostí Svetový pohár v zjazde, netreba hádam nikomu predstavovať. Nájdete tam náročné, ale dobre upravené trate s rôznou obťažnosťou.

Leogang je vzdialený cca 5 hodín jazdy autom z Bratislavy. Výhodou pobytu v bikeparku v Leogangu je, že si môžete doslova odskočiť do ďalšieho obrovského bikeparku Bike Circus Saalbach Hinterglemm.

Je priamo za kopcom a lístok na lanovku dokonca platí v oboch strediskách. V Bike Circus Saalbach Hinterglemm nájdete 20 tratí, pumptrack, Learn to Ride zónu pre začiatočníkov a až 6 ultramoderných lanoviek na niekoľkých kopcoch, ktoré zaisťujú neobmedzené potešenie z jazdenia na biku aj na desiatkach kilometrov klasických trailov v okolí. Do Leogangu sa preto rozhodne oplatí ísť na viac ako len predĺžený víkend.

  • Trate: Jedenásť tratí v bikeparku Leogang a zóna Riders playground, ktorá obsahuje deväť tréningových úsekov rôzneho charakteru, GoPro bag jump a World Champs pumptrack.
  • Lanovka: 49 €/deň – platí od 15.00 predošlého dňa a lístok je možné využiť v oboch strediskách.
  • Kemping: Nocovanie na parkovisku pri lanovke stojí 19 €/deň za auto a 12 €/deň za extra stan.
  • Služby:  Sprchy v budove dolnej stanice lanovky za poplatok 2 € sú otvorené od 8.00 do 17.00. Na parkovisku je WC s umývadlom pre mužov a ženy. V bikeparku sú aj menšie potraviny a pekáreň.
  • bikepark.saalfelden-leogang.com

Kopřivná

Dobré možnosti na kempovanie ponúka množstvo českých bikeparkov, napríklad Klínovec, Tošovice či Kouty. My sme ale ako naj vybrali Bikepark Kopřivná, ktorý sa nachádza v samom srdci Jeseníkov, v Malej Morávke pod Pradedom.

Areál je vybavený modernou šesťsedačkovou lanovkou s unikátnymi nosičmi bicyklov. Táto lokalita sa dostáva do povedomia aj vďaka organizovaniu najrôznejších športových cyklistických podujatí, napríklad Kopřivná Bike Festival, Česká Enduro Serie, kempy na zlepšenie techniky jazdy, bike školy a bike tábory.

Nudiť sa v ňom rozhodne nebudete. A ak milujete spanie pod širákom, stanovanie, alebo sem zavítate v karavane, pre všetkých milovníkov kempovania majú pripravený plnohodnotný kemping Kopřivná.

  • Trate: Park ponúka šesť rôznych tratí s niekoľkými variantmi, prepojeniami a drevený pumptrack.
  • Lanovka: 600 Kč/deň na mieste (550 Kč e-shop)
  • Kemping: 600 Kč/obytné auto do 6 m dĺžky a 900 Kč/nad 6 m
  • Služby: V kempe sú k dispozícii elektrické prípojky, nonstop otvorené sprchy s teplou vodou,
  • priestor na umývanie riadov, wi-fi a možnosť raňajkovať v bistre. Max. počet obytných automobilov v kempe je 15, preto si miesto rezervujte vopred online.
  • www.koprivna.cz/kemp

Kálnica

Na Slovensku je to s kempovaním v bikeparkoch trochu horšie, pretože plne vybavený kemping priamo v stredisku žiadneho z nich nenájdete. V mnohých môžete, samozrejme, prespať v aute na  parkovisku, alebo v prírode v areáli v okolí vleku či lanovky, ale vybavenie ako sprchy či elektrická prípojka tam nenájdete.

Pekné prostredie na kempovanie však rozhodne ponúkajú Košútka, Malinô Brdo či Jasenská dolina a Drozdovo, no najviac bikerov v obytných dodávkach a autách stretnete v Kálnici.

Je to možno tým, že v areáli sa dá na biku zabaviť, aj keď vlek neťahá. Kálnica je notoricky známa lokalita, ktorú netreba výrazne predstavovať, za zmienku snáď stojí, že to je jediný bikepark na Slovensku s malým a veľkým asfaltovým pumptrackom v areáli a pri parkovisku je aj množstvo tréningových skokov.

V Kálnici makajú na tratiach po celý rok, v súčasnosti je to tam pekne vyšejpované. Stredisko má v pláne postaviť aj sprchy, takže veríme, že čoskoro kempovanie v areáli spríjemní aj táto novinka.

  • Trate: Okrem 14 klasických tratí tu nájdete prvky s nízkou náročnosťou ako skillpark, malý asfaltový pumptrack a 4 km dlhý singletrail (1,5 km stúpanie po asfalte a 2,5 km zjazd s prevýšením 80 m). K prvkom so strednou náročnosťou sa radia veľký asfaltový pumptrack, dual pumptrack, dirt line a table line. Najnáročnejšiu obťažnosť zastupuje Air zóna na freestyle.
  • Vstup: 24 €/deň s vlekom, 8 €/deň bez vývozu vlekom
  • Služby: Kempovanie v areáli je zdarma, nájdete tam nonstop otvorené toalety s umývadlami a ráno si v bufete môžete dať kávu a niečo pod zub.
  • bikecentrumkalnica.sk

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu