Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Arnaud Démare vyhral piatu etapu Giro d’Italia po tom, ako Alpecin odstavil v kopci Ewana a Cavendisha

V záverečnom šprinte skončili za Démarom na druhom mieste Fernando Gaviria a na treťom Giacomo Nizzolo. V ružovom drese zostáva Juan Pedro López.
Martin Sarvaš
Arnaud Démare vyhral piatu etapu Giro d’Italia po tom, ako Alpecin odstavil v kopci Ewana a Cavendisha

Arnaud Démare vyhral piatu etapu Giro d’Italia 2022 po záverečnom šprinte, v ktorom porazil druhého Fernanda Gaviriu a tretieho Giacoma Nizzola.

V šprinte chýbal Caleb Ewan aj Mark Cavendish, ktorý neudržali tempo tímu Alpecin-Fenix v stúpaní Portella Mandrazzi. Aj Démare v tomto kopci zaostal, ale vďaka tímovej práci sa mu podarilo vrátiť do pelotónu.

Mathieu van der Poel, pre ktorého celý deň pracoval Alpecin, napokon v záverečnom šprinte nebol v dobrej pozícii a skončil na  78. mieste.

„Bolo to ťažké stúpanie – stratil som dosť času, ale odviedli sme skvelú prácu, aby sme sa vrátili späť. Každý musel byť silný, aby sa dostal späť.“

„Som naozaj šťastný. Je to pre mňa prvé tohtoročné víťazstvo. Bol to ťažký deň a bol to skvelý šprint, chalani odviedli naozaj dobrú prácu a perfektne odštartovali šprint,“ povedal Démare.

Pre Arnauda Démara znamená víťazstvo, že sa oblečie do cyklámenového dresu lídra bodovacej súťaže, ktorú doposiaľ viedol Mathieu van der Poel. Lídrom celkového hodnotenia zostáva Španiel Juan Pedro López.

Záverečný šprint 5. etapy Giro d’Italia 2022:

Výsledky 5. etapy Giro d’Italia 2022

Aktuality

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Zavrieť reklamu