Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

POZVÁNKA: SLOVENSKÝ POHÁR V DOWNHILLE

Rocky Mountain Bike World JASNÁ 2016
Biker
POZVÁNKA: SLOVENSKÝ POHÁR V DOWNHILLE


Najvyššie položený bikepark na Slovensku Rocky Mountain Bike World Jasná privíta aj túto sezónu prestížne podujatie, Slovenský pohár v Downhille. V tomto ročníku sa k SPDH pripojí aj Maďarský pohár. A čerešničkou na torte budú body UCI C2. SPDH v Jasnej sa tak stane jediným pretekom na Slovensku, kde ich majú pretekári možnosť získať.

Na obľúbenej a vyhľadávanej trati Rocky Face DH,Rovná Hoľa (1 491 m.n.m.)– Záhradky (1028 m.n.m.),si zmerajú sily najlepší downhilloví jazdci už počas víkendu 24. -26.6.2016. S dĺžkou 1 850 metrov a sklonom 28,42 % sa Jasná môže pochváliť jednou z najatraktívnejších downhillových tratí, na ktorých sa bude pretekať.

Jasná má výborné bikerské trasy, ktoré prešli výraznou prestavbou a tým zvyšujú aj úroveň podujatia. Som rád, že sa nám darí udržiavať tradíciu tejto úzko profilovanej športovej disciplíny, aj keď ju tvorí malá komunita bikerov. Vždy sa snažíme prilákať nielen profi domácich a zahraničných jazdcov z Česka, Maďarska a Poľska, ale aj divákov, pre ktorých to môže byť netradičný zážitok.
uviedol riaditeľ pretekov Tomáš Vrbovský.

Počas samotných pretekovv nedeľu 26.6. budú súťažiaci hodnotení v 7 kategóriách a to : Elite Men, Elite Women, Juniori, Masters, Young a Hobby / Hardtail.Odpreteká sa štandardne v dvoch kolách: kvalifikácia a finále. Pretek vyvrcholí v nedeľu 26.6 o 11:00 štartom semifinálových jázd. Postupujúci finalisti sa stretnú vo veľkom finále o 13:00.

Downhillové preteky v Jasnej sa stávajú príjemnou tradíciou. Súťažiaci si môžu vychutnať nespútanú jazdu terénom, pri ktorom je potrebná vyššia úroveň zručnosti.Trať pozostáva z prírodných prekážok z hliny, skál a drevených prekážok – klopené zákruty a gap vysoký 2m s hranou dopadu od odrazu cca 6 m.
Práve horská cyklistika, či súťaž v downhille v nádhernom prostredí môže pozitívne motivovať k pestovaniu tohto extrémneho no krásneho športu, ktorý sa snažíme spopularizovať. Jazdci musia mať predovšetkým čistú hlavu, dodržiavať a rešpektovať pokyny a pravidlá Zeleného Kódexu, ale hlavne chrániť svoje zdravie a predvídať situácie.
uviedol riaditeľ pretekov Tomáš Vrbovský.

Minulý rok bola trať zdolaná za neuveriteľný čas pod 3 minúty. Trúfate si tento rekord pokoriť? Registrujte sa už dnes na pretek SPDH Jasná!
Deadline pre prihlášky je 22.6. Registrovať sa môžete TU
Podrobné informácie k pretekom, propozíciám, prihláškam a zľavneným lístkom TU

Pre fanúšikov downhillu si stredisko Jasná pripravilo špeciálnu cenu celodenného lístku na lanovku. Diváci budú mať možnosť vychutnať si skvelý výhľad na trať a pretekárov z pohodlia šesťsedačkovej lanovky.

Rocky Mountain Bike World Jasnáso svojimi 17 km tratí všetkých náročností ponúka okrem downhill a freeride tratí aj nenáročné cyklo chodníky, ktoré sú ideálnym začiatkom ako sa pred letom naštartovať a spoznávať krásy Nízkych Tatrách s rodinou a na dvoch kolesách.

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu