Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rozhovor: Simona Kuchyňková vyhrala po operácii mozgu dvoje preteky Svetovej enduro série

Simča má iba 17 rokov a v tomto roku sa jej aj napriek ťažkému úvodu sezóny a operácii mozgu podarilo vyhrať dve kolá Svetovej enduro série EWS i domáce preteky Slovenského enduro pohára. Dokonca jej dvakrát iba tesne ušlo pódiové umiestnenie na majstrovstvách sveta i Európy v zjazde.
Martin Sarvaš

Simona Kuchyňková

 

  • Odkiaľ si? – Lozorno
  • Koľko máš rokov? – 17
  • Za aký tím jazdíš? – OKO Everywhere Racing Team
  • Aké máš bicykle? – Evil Wreckoning
  • Najobľúbenejšie miesto na jazdenie na Slovensku? – Domáce traily nad Lozornom
  • Najobľúbenejšie miesto na jazdenie v zahraničí? – Finale Ligure, Reschenpass
  • Tvoj vzor? – Loic Bruni, Cecile Ravanel
  • Najlepšie výsledky? – Dve výhry vo Svetovom pohári v endure EWS v La Thuile

Aké je pretekať v Svetovej enduro sérii?

To je úplne iný level. Dĺžkou aj náročnosťou boli tie trate úplne iný vesmír. Absolútne som nebola na nič podobné zvyknutá a na tratiach na Slovensku si na také niečo, bohužiaľ, asi ani nezvyknem. S tréningami som sa v pohode popasovala a bola som veľmi rada, že mi to vtedy vyšlo. Trate mi sedeli, keďže boli tak trochu viac zjazdové, aj keď tam bolo stále dosť šliapania.

Čo je pre teba najťažšie ako pre pretekárku v endure?

Vyhýbanie sa chybám a najmä stres. Ja som na seba niekedy asi aj dosť tvrdá a veľa ľudí mi hovorí, že sa mám dať do pohody, sú to len preteky, ale je to ťažké, pretože chcem zajazdiť dobré výsledky a keď spravím nejakú chybu, tak si to potom dosť vyčítam.

Akú si mala tento rok sezónu?

Začínala som dosť zle, od začiatku roka som mala zdravotné problémy a ťahalo sa to vlastne až do prvých pretekov – Svetového pohára v endure v La Thuile, ktoré boli v júni. Z pôvodných plánovaných šiestich kôl EWS som štartovala len v dvoch. Bolo to dosť chaotické a vlastne som nemohla absolvovať celú prípravu v zime a na jar. Podstúpila som operáciu mozgu, takže som sa musela vyhýbať akejkoľvek záťaži, čiže som bola úplne bez bicykla a do La Thuile som šla absolútne bez prípravy, keďže ešte týždeň pred odchodom som mala kontrolu a až tam mi doktori povedali, že opäť môžem jazdiť.

Operácia mozgu, to znie dosť vážne. Čo ti bolo?

Celý rozhovor si prečítate v magazíne Biker, vydanie 7/2021

Magazín Biker si môžete kúpiť vo vašich novinových stánkoch.

Pridajte sa k predplatiteľom

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu