Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Chrániče

Test: Lakťové a kolenné chrániče 100% Fortis

Biker
Test: Lakťové a kolenné chrániče 100% Fortis

Naše hodnotenie

Lakťové chrániče: : 3,5/5*

Kolenné chrániče 4/5*

+PLUSY

  • Dobrá cena
  • Pri jazde sa ani nepohnú

-MÍNUSY

  • Kolenačky nás občas trochu rezali pri pedálovaní
  • U kolenačiek sme netrafili veľkosť podľa tabuľky

Ak tiež patríte k tým, ktorí penovým chráničom stále až tak neveria, tieto lakťáky a kolenačky od 100%, ktoré okrem peny chránia aj starým dobrým plastom, môžu byť dobrou voľbou.

Ponúkajú úroveň ochrany Level 1 a hoci existuje aj Level 2, minimálne na omak pôsobia bezpečne. Kolenačky však chránia najmä prednú časť a boky kolena už bráni len tenká pena.

Nasadiť sa dajú aj bez toho, aby ste si vyzuli tretry a zapínajú sa pomocou naozaj širokých pásov suchého zipsu, ktoré sa zrejme tak rýchlo nevychodia. Na mieste držia pevne a pri jazde sme si ich vôbec nemuseli naprávať.

Treba však povedať, že hoci nám tabuľka odporúčala na základe meraní väčšiu veľkosť, nakoniec nám oveľa lepšie sadla tá menšia. Preto si ich pred kúpou vyskúšajte.

Pri pedálovaní nás chrániče občas mierne rezali na zadnej strane kolena a hoci je pravda, že na trhu existujú aj pohodlnejšie, len máloktoré majú aj plastový chránič.

Lakťové chrániče majú veľmi podobný dizajn, no tu už nám odporúčaná veľkosť podľa tabuľky sadla presne. Majú perfektne vymyslený strih, ktorý umožňuje chráničom ohýbať sa spolu s rukou. Aj vďaka tomu sa pri jazde vôbec nezosúvajú.

Keďže sa tu zasúva jeden látkový panel pod druhý, pri ohýbaní ruky šuchocú. Pri jazde však tento zvuk vnímať nebudete a výsledkom je väčšia sloboda pohybu ako pri väčšine iných lakťákov na trhu.

Všetko podstatné na lakti vrátane veľkej časti predlaktia je chránené veľmi dobre a vrásky na čele nám robí len tenký elastický rukáv na vnútornej strane predlaktia, ktorý zrejme nešťastnejší pád neprežije bez ujmy. V

šetko však je o kompromisoch a tieto chrániče aj vďaka tomu patria k najpohodlnejším, aké sme kedy testovali.

Ceny
  • Lakťové chrániče 100% Fortis: 79 €
  • Kolenné chrániče 100% Fortis 89 €

Vaše komentáre

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu