Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Adam Rojček skončil iba 0,012 sekundy za víťazom na Európskom pohári v Špičáku (+video)

V celkovom hodnotení Európskeho pohára iXS skončil na piatom mieste. Rasťo Baránek skončil v Špičáku piaty, no celkovo sa umiestnil na treťom mieste.
Martin Sarvaš

Na poslednom kole vrámci Európskeho pohára v zjazde (iXS EDC) v českom Špičáku sa zúčastnila aj dvojica momentálne najlepších slovenských zjazdárov – Rasťo Baránek (Kellys Factory Team) a Adam Rojček (Banshee Racing Brigade).

Adama Rojčeka delilo od výhry vo finále iba 0,012 sekundy, o ktoré bol rýchlejší víťaz z Holandska Tristan Botteraz tímu Canyon CLLCTV. Rasťo Baránek skončil na piatom mieste so stratou 02,228 sekundy.

Rojček sa priznal, že mal víťazné ambície: „Z posledného Európskeho poháru na Špičáku beriem 2. miesto! Ešte som nikdy nevidel, aby boli štyria jazdci v jednej desatine, ale zrejme aj to je možné!“

„Popravde, chcel som vyhrať, cítil som sa dobre a druhý som tu už bol, ale nevadí, rýchlosť tam nejaká je, ideme zdraví domov a budúci víkend nás čakajú Majstrovstvá Sveta vo Val Di Sole! Gratulujem Rasťovi k 5-tke a bedni v celkovom!“

Rojček skončil v celkovom hodnotení iXS EDC v sezóne 202 na piatom mieste, Baránek o dve miesta vyššie. Pozrite si celé výsledky.

„Včera na poslednom kole Európskeho pohára som skončil piaty a v rámci celého seriálu ma to posunulo na celkové tretie miesto pre rok 2021 🤩 Niečo také som pred víkendom vôbec nečakal, ale ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy. Gratulujem Adamovi k dvojke a ďakujem každému, kto držal palce a fandil. Buduci víkend ma čakajú majstrovstvá sveta vo Val di Sole,“ napísal Rasťo Baránek.

Zostrih z pretekov Európskeho pohára v zjazde (iXS EDC) v Špičáku 2021:

Výsledky Európskeho pohára v zjazde (iXS EDC) v Špičáku 2021

RL_Finals_Spicak2021

Vaše komentáre

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu