Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kam na bike

Sprievodca po najlepších cyklistických destináciách v Európe: Lanzarote

„Tento ostrov nie je taký hornatý ako Tenerife, pričom najvyšší bod v Peñas del Chache na severe má výšku len čosi vyše 650 metrov.“
Biker
Sprievodca po najlepších cyklistických destináciách v Európe: Lanzarote

Tento severný ostrov v rámci Kanárskych ostrovov je odlišný od samotného súostrovia, ale aj ďalších miest v našom prehľade. Jeho súčasnú podobu tvarovala len pomerne nedávno sopečná činnosť, ktorá vrcholila medzi rokmi 1730 – 1736.

Svoje pedále môžete roztočiť na maslovom asfalte po zjazvenom národnom parku Timanfaya, ktorý je azda najviac poznačený vulkanickými erupciami a tvoria až štvrtinu povrchu ostrova. Hoci v súčasnosti je tento ostrov považovaný za vulkanicky nečinný, pod povrchom Lanzarote stále cítiť teplo. Miestami až také, že v reštaurácii El Diable v Timanfaya zohrieva pec, v ktorej sa pripravuje mäso na grile.

Ostrov nie je až taký hornatý ako Tenerife a najvyšší bod, ktorý ma len čosi vyše 650 metrov, sa nachádza Peñas del Chache na severe ostrova. Cesty sú teda viac ploché a populárne najmä u triatlonistov.

Zrážky sú počas zimy dosť vzácne, pričom najvlhkejší mesiac je december s priemerným úhrnom zrážok 29,2 mm. Priemerná teplota sa od decembra do marca pohybuje medzi 20,7 a 22,9 °C a od marca do mája je ešte o 2 °C vyššia. Ak je teda počasie vašou prioritou, niet čo váhať.

  • Ako letieť Na letisko César Manrique-Lanzarote Airport v Lanzarote sa dostanete spoločnosťou Iberia z Viedne (prestup v Madride), pričom spiatočná letenka stojí od 125 eur + bicykel 75 eur/1 cesta.
  • Musíte vyskúšať Vyberáme pôsobivú jazdu na vyhliadku Mirador del Rio na severný cíp ostrova, pri ktorom vám pomôže: tinyurl.com/CPLanzarote.
  • Kde sa ubytovať  Club la Santa (clublasanta.co.uk) na severe ostrova je útočiskom pre športových nadšencov každého typu a zvlášť cyklistických. Počas januára však musíte počítať, že za týždenný pobyt zaplatíte okolo 500 eur.
  • Obchod s bicyklami Club la Santa má požičovňu i servis bicyklov značky Cannondale. SuperSix EVO si môžete požičať za
    98 eur na týždeň.
  • Ikonický výšľap Orzola – Mirador, vzdialenosť: 9,32 km, priemerný sklon: 5 %, rekord muži: Nicholas Rinaldi (21:50 min.), rekord,ženy: Coley Walters (26:19 min.)

Vaše komentáre

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu