Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Gripy

Test: Gripy BBB BHG-72 Slimfix

BBB má v ponuke množstvo gripov na mountainbiking, od penových, ktoré nám kedysi pomohli prežiť 24-hodinové preteky v zjazde s ako-tak použiteľnými rukami, cez konvenčné gumené rúrky, až po ergonomicky tvarované.
Hodnotenie: 3/5
17,95
Biker
Test: Gripy BBB BHG-72 Slimfix

Tieto gripy patria do tej poslednej kategórie, a či vám sadnú, je takmer úplne závislé od osobných preferencií. V obchode ich však nájdete zavesené na pántikoch, z ktorých si ich môžete vyklopiť a chytiť tak, ako na bicykli, a pred kúpou vyskúšať. Pred montážou je nutné nalepiť na koniec rajdov koncovku a následne nasunúť grip, ktorý sa spolieha na jednu objímku. Skrutka, ktorú v nej nájdete je prakticky na na biku najpoužívanejší 5 mm inbus, no odporúčaný uťahovací moment je stanovený len na 3 Nm. Žiaľ, aj keď sme ho prekročili, gripy bolo možné silou na rajdoch otočiť.

Pri jazde sa nám však našťastie nepohli. V redakcii sme zvyknutí jazdiť s rukami priamo na koncoch gripov, a tak sme sa obávali, že nás tvrdé plastové objímky budú tlačiť. Gripy si však svojim ergonomickým tvarom prirodzene umiestnia ruky trochu bližšie k predstavcu. Ak ste tiež zvyknutí držať rajdy za úplné konce, rátať tak musíte s pocitovým zúžením rajdov asi o 1 cm na každej strane. Istý čas si tiež žiada aj nájdenie toho správneho uhla, pod ktorým vypuklina sadne priamo do dlane.

Hoci je guma príjemná do rúk a rukavice ani holé ruky sa na nej nekĺžu, zdalo sa nám, že tlmiacich schopností majú gripy menej, než ponúkajú niektoré konvenčné s rovným profilom. Aj kvôli ich tendencii pretočiť sa pod silou ich preto odporúčame skôr do miernejšieho terénu, kde ruky až tak nedostanú zabrať. Každopádne si ich v obchode vyskúšajte, a posúďte sami. Dostupné sú aj v červenej a modrej farbe.

Silou sa dajú pretočiť a až tak dobre netlmia, no v miernejšom teréne sú pohodlné

sk.bbbcycling.com

Súťaž!

Chcete ich vyhrať? Čítajte a klikajte na Facebook SK-Profi Bike a dozviete sa viac!

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu