Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Helmy

Test: Helma Specialized Echelon II

Bezpečnosť na prvom mieste.
Hodnotenie: 4/5
80
Biker

Stojí len pár desiatok eur, no vďaka perfektnému vnútornému tvaru dodáva pocit luxusu. Dostupné sú dve verzie – so systémom Mips alebo bez neho.

Modely 2019 majú prípravu na systém ANGi, ktorý dokáže live sledovať váš pohyb počas jazdy a v prípade pádu dokáže odoslať správu o pomoc.

Charakteristické nízko spustené lemy na spánkoch minimálne pocitovo zvyšujú bezpečnosť a popruhy TriFix priliehajú blízko k tvári a nerežú do uší. Veľmi dobre vymyslená je aj výškovo nastaviteľná kolíska.

Modely Echelon II 2019 so systémom Mips a prípravou na ANGi.

Vnútorný systém kanálikov nie je taký prepracovaný ako na vyššom modeli Propero, no vďaka nasávacím portom nad obočím celkom dobre vetrá aj v nižších rýchlostiach.

Čím viac však šliapnete do pedálov, tým citeľnejšie začnú predné otvory doslova nasávať okolitý vzduch. Tým najpriedušnejším helmám v tomto teste sa však rovnať nemôže.

Staršie modely Echelon II bez Mipsu.

Hmotnosť 306 g Otvory 31

Viac informácií na webe www.specialized.com

Vaše komentáre

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu