Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Videopozvánka a harmonogram Red Bull Pump Riders 2012

Pumpovací bitva o krále bez řetězů se nezadržitelně blíží a my pro vás máme pár čerstvých novinek. Jak jsou na tom přihlášky, jaký je harmonogram a kdo zahraje na afterparty? To vše je nutné vědět před datem 23. 6., kdy se na pražské Štvanici rozjede evropská premiéra závodu Red Bull Pump Riders
Biker
Videopozvánka a harmonogram Red Bull Pump Riders 2012

Kapacita 100 závodníků pro každou kategorii se naplnila nad očekávání rychle. Kategorie MTB je již uzavřená, ale stále zbývá pár míst pro BMX, takže neváhejte a přihlašujte se naredbull.cz/pumpriders. Pro všechny přihlášené a registrované bude otevřený páteční volný trénink. Při samotném závodu pak z obou kategoriích postoupí z kvalifikace 64 závodníků, kteří utvoří dvojice pro vyřazovací část. Pojede se ve dvou kolech a pokud souboj skončí remízou, postupuje ten s lepším součtem časů. Na vítěze čeká zajímavá odměna i premiérový titul nejlepšího „pumpaře“ v Evropě.


Během celého dne bude z pódia pojízdné stage Red Bull Tourbus burcovat davy i závodníky DJ a po dojetí finále jej vystřídají našláplé kapely Pipes and Pints a The Wifebeaters. Druzí jmenovaní rozjedou na stříbrném retroautobusu jukeboxový rock'n'roll mejdan naživo, jelikož jejich repretoár tvoří především coververze, a to od takových jmen jako The Clash, The Ramones, Rancid, Agnostic Front nebo třeba i Joan Jett a Iron Maiden. Po afterparty u Red Bull Tourbus se přesouváme na after-afterparty do Mystic skateparku, kde se bude oslavovat do ranních hodin!

 

Harmonogram

Pátek 22.6.

12.00 – 18.00 Volný trénink
18.00 – 19.00 Registrace (i ti, co jsou předregistrováni přes internet)

Sobota 23.6. – Závod

8.00 – 10.00 Registrace (i ti, co jsou předregistrováni přes internet)
8.30 – 10.30 Volný trénink
10.30 Riders meeting (riders zóna, všichni jezdci)
11.00 – 13.30 Kvalifikace (jednokolová)
13.30 – 14.00 Úprava trati
14.00 – 14.30 Volný trénink pro postupující
14.30 – 19.00 Race – pavouk (64 riderů v každé kategorií)
19.15 Vyhlášení výsledků
19.30 – 22.00 Afterparty – Red Bull Tourbus – živé koncerty
22.00 – ??? After-afterparty – přesun do Mystic skateparku

 

Závod Red Bull Pump Riders je unikátní tím, že závodníci musí na trati (pumptrack) dokonale využít energii vlastního těla, aby méně než 30 sekundový závod vyhráli. Jede se totiž bez řetězů a po rozjezdu na startu už se bojuje jen a jen vlastním pohybem. Evropská premiéra nového populárního bikového formátu se uskuteční 23. června/júna na pražském ostrově Štvanice i za účasti hlavního ambasadora akce a designera trati Michala Marošiho. Přišel čas shodit řetězy a pořádně zapumpovat!

 

Více informací naleznete na www.redbull.cz/pumpriders!

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu