Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Top 3 trate v Bikeparku Kálnica podľa českého dirtera Jakuba Vencla (video)

A ktoré trate v Kálnici máte radi vy? Hlasujte na konci článku.
Martin Sarvaš

Český slopestyle pretekár Jakub Vencl sa vybral do slovenského bikeparku v Kálnici, kde natočil video s tromi traťami, ktoré sú preňho najzaujímavejšie.

„Nie je to iba o slopestyle a airbagu, ale hlavne o tom kopci. Traily sú zaujímave a myslím si, že aj dosť ojedinelé v našom regióne, takže vám ukážem tri traily, ktoré sa mi páčia najviac,“ hovorí Vencl v úvode svojho videa.

#3 – PUMP LINE ENDURO

Je to jedna z tých ľahších tratí a je vhodná aj pre začiatočníkov. Skoky sa nemusia skákať a dajú sa iba prejsť, takže sa na nej nemúsíte báť. Aj keď samozrejme, je to bikepark, takže samozrejme, že je potrebné mať aspoň trochu skúseností. Sú tu aj zábavné časti so zákrutami i rovinami, ktoré sa dajú skákať či prechádzať manuálmi. Je to ideálna trať na enduro.

#2 – BIG VITO

Je to freeridová lajna s množstvom skokov a transferov. Skoky sú skutočne dosť veľké a vyžaduje si už istú úroveň skillu a skúseností na biku. Nie je pre začiatočníkov, ale tí, ktorí ju zvládnu si ju určite veľmi užijú! Trať je dosť rýchla, v strede trate je veľký step-up a na konci sú dva veľké dropy. Je to jedna z najlepších tratí, ktoré majú v Kálnici, fakt velká bomba!

#1 – BIG AIR LINE

Je to lajna s najväčšími skokmi v Kálnici. Táto trať skutočne nie je pre začiatočníkov a treba mať už odjazdené čo-to na skokoch predtým, než sa na ňu pustíte. Na trati sú veľké odklopené zákruty a aj dva veľké skoky – jeden má asi 14 metrov, druhý 14-16 metrov, podľa toho, ako ďaleko sa odrazíte. Trať vchádza z lúky do lesa a prechádza na koniec slopestyle trate. 

Celé video Jakuba Vencla aj s komentárom počas jazdy:

Aké sú vaše obľúbené trate v Kálnici?

 

(môzete označiť maximálne 5 možností)

Zobraziť výsledky hlasovania

Loading ... Loading ...
Mapa tratí v Kellys Bikeparku Kálnica:

 

Vaše komentáre

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu