Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Haring zvíťazil na pretekoch v rumunskom Zemesi a pokračuje v úspešnej sezóne

Pretekár Dukly Banská Bystrica počas leta obhájil majstra slovenska v horskej cyklistike a vyhral aj preteky kategórie UCI C1 v tureckej Ankare.
Martin Sarvaš

https://www.facebook.com/bikefm.ro/photos/a.841037289428491.1073741861.365924140273144/841046802760873/?type=3&theater

Martin Haring z Dukly Banská Bystrica vybojoval víťazstvo na pretekoch v horskej cyklistike kategórie UCI C2 v rumunskom Zemesi. Na konto Slovenska tak do olympijského rebríčka horskej cyklistiky pripísal ďalších 30 bodov UCI.

Po víťazstve v Limbe a troch po sebe idúcich víťazstvách na UCI pretekoch v MTB ešte pred európskym šampionátom, pokračuje v sérii prvenstiev aj po tohtotýždňových ME. Do cieľa prišiel s náskokom viac ako minúty pred Rumunmi Lucianom Logicanom a Ede Karoly Molnarom.

Haring: Trať bola veľmi ťažká

„Do Rumunska sme cestovali s trénerom Martinom Fraňom prakticky ihneď po našom návrate z ME v Glasgowe. Priority sú jasné, čo najviac bodov v kvalifikácii na OH. Som rád, že som využil dobrú formu a domov si odvážam ďalšie víťazstvo,“ povedal Martin Haring.

„Trať bola veľmi ťažká, strmé stúpania a technické pasáže, organizátori sa s ňou pohrali. Odštartoval som ako druhý, no od druhého kola som získal v strmom stúpani mierny náskok, a ten som až do cieľa neustále zvyšoval. Z ďalšieho víťazstva mám radosť, dúfam, že budem v tomto trende pokračovať aj naďalej. Najbližšie dva mesiace ma čaká každotýždňový kolotoč pretekov UCI,“ dodal Haring.

Úspešná sezóna

Je to Haringove piate tohtoročné víťazstvo na pretekoch UCI kategórie, z toho štvrté v MTB. Svojimi výsledkami významne prispieva k zbieraniu bodov UCI na svoje konto, aj v rámci olympijskej kvalifikácie pre Slovensko.

„Som veľmi rád, že jeho forma a bojovnosť sú odmenené aj víťazstvami,“ povedal Martin Fraňo, športový riaditeľ Dukly Banská Bystrica, ktorý do Zemesu cestoval v kumulovanej úlohe mechanika, maséra a vedúceho výpravy.

Martin Haring na Majstrovstvách Slovenskav Osrblí.
Obhájil majstra Slovenska, vyhral aj v Ankare

Koncom júla vyhral Martin Haring aj Majstrovstvá Slovenska v horskej cyklistike v Osrblí a obhájil titul z minulého roka. Vyhral pred druhým Ondrejom Glajzom a tretím Tomášom Višňovským a potvrdil tak postavenie slovenskej jednotky v tejto disciplíne.

Na začiatku vyhral Haring aj preteky kategórie UCI C1 v tureckej Ankare, za čo pripísal do olympijského rebríčka horskej cyklistiky až 60 bodov UCI.

Martin Haring v drese majstra Slovenska.

„Pre tieto preteky sme sa rozhodli na poslednú chvíľu. Som však veľmi rád, že sa nám to spolu so zväzom podarilo vykomunikovať a prísť. Martin Haring patrí medzi kľúčových ľudí reprezentácie, na ktorých je postavené vyjazďovanie bodov do OH rankingu horskej cyklistiky. Týmto výsledkom potvrdil, že dôveru komisie získal opodstatnene a ujal sa jej s plnou vážnosťou,“ vyjadril radosť Martin Fraňo, športový riaditeľ Dukly Banská Bystrica,

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu