Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Gilbert nepríjemne vyletel z cesty pri zjazde počas 16. etapy Tour de France

Jazdec tímu Quick-Step Floors nezvládol ostrú zákrutu a cez kamenný múrik preteletel do priekopy, po pár minútach však opäť nasadol na bicykel. Etapu dojazdil, ale na ďalší deň sa ukázalo, že si zlomil jabĺčko v kolene a na Tour tak skončil.
Martin Sarvaš

Aktualizované – 25. júla 12:20

Jazdec tímu Quick-Step Floors Philippe Gilbert vzal počas 16. etapy Tour de France plný počet bodov na horskej prémii Col de Portet-d’Aspet (dĺžka 5,4 km, priemerné stúpanie 7,1%) a osamotený išiel do zjazdu.

Pri zjazde však nezvládol ostrú ľavotočivú zákrutu, a keďže ju priveľmi „zrezal“ z vnútornej strany, pri brzdení sa dostal do šmyku, bokom bicykla vrazil do asi pol metra vysokého kamenného múrika a preletel do priekopy.

Video z Gilbertovho pádu:

Gilbertovi pomohli vyjsť z priekopy späť na cestu a Belgičan po pár minútach opäť nasadol na bicykel a síce má na rukách viditeľné rany, do kamery zdvihol palec hore a pokračoval v pretekoch.

Na druhý deň sa ukázalo, že Philippe Gilbert si pri páde spôsobil zlomeninu jabĺčka v kolene. S týmto zranením však ešte dokázal odjazdiť 60 km a s polhodinovou stratou prišiel do cieľa 16. etapy. Za svoj výkon si vyslúžil ocenenie pre najbojovnejšieho pretekára etapy, ale bohužiaľ sa týmto jeho účinkovanie na tohtoročnej Tour de France skončilo.

Tesne pred koncom etapy spadol v zákrute aj Adam Yates, ktorý bol v tom čase na čele a ohrozoval ho Julian Alaphilippe, ktorý napokon 16. etapu vyhral.

Pád Adama Yatesa:

Vaše komentáre

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu