Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Časopis Tour de France 2013

Najväčšia udalosť cestnej cyklistiky, Tour de France, sa už začala! Aby ste boli na tento sviatok dokonale pripravení, opäť vychádza kompletný sprievodca a oficiálny program Tour. Nájdete ho v novinových stánkoch, v kníhkupectvách Panta Rhei, alebo môžete objednať online na jagastore.sk. Tu je malá ochutnávka toho čo nájdete na 168 stranách sprievodcu Tour de France.
Biker

Jubilejná stá Tour bude stáť naozaj za to! Všetko je pripravené do najmenšieho detailu, rafinovane zostavená trať ako dôsledná oslava slnečného Francúzska.

Zavládne na Slovensku opäť saganománia? Veríme, že áno! Peter Sagan ide na Tour obhajovať zelený dres. Na rozdiel od minulého roku by mal mať väčšiu podporu od svojho tímu. Na druhej strane musí počítať s tým, že bude pod mimoriadnym drobnohľadom celého pelotónu.

Aj oči bratov Velistovcov a celého ich tímu Omega Pharma-Quick Step sa s očakávaním upierajú na Tour. Kým Peter má účasť na Tour viac menej istú, Martinova nominácia ešte závisí od viacerých okolností a riaditeľ tímu Patrick Lefevre o nej zrejme rozhodne až na poslednú chvíľu. Majú vo svojom strede hviezdu tej najväčšej veľkosti – tím, ktorý vlastnení český finančný a uhliarsky magnát Zdeněk Bakala totiž posilnil Marc Cavendish, čo z pohľadu celého tímu stavia účasť na Tour do úplne iného svetla. Už totiž nejde len o zbieranie skúseností. Tím má vo svojom strede lídra, ktorého ambície na etapové víťazstvá, či dokonca žltý dres, nie sú vôbec prehnané.

V našom špeciálnom vydaní nájdete komplexného etapového sprievodcu, ktorý vám bude robiť spoločnosť každý deň 100. ročníka Tour. K dispozícií sú mapy, plastické profily etáp, časové itineráre, odborné súhrny a predpovede športového riaditeľa pretekov Jeana-Françoisa Pescheuxa a, samozrejme, exkluzívny bonus: názory našich cyklistických dvojičiek bratov Petra a Martina Velitsovcov. Ich cenné a absolútne autentické postrehy zohľadňujú skúsenosti z predchádzajúcich Tour, ako aj  zázemie silného tímu Omega Pharma-Quick Step.

Spoločne nahliadneme do najkrajších zákutí trate. Z Korziky cez Nice až po majestátne vrcholy Álp. No a napokon Paríž. Ponúkame kompletného sprievodcu jubilejnej stej Tour, ktorý vás zoznámi s traťou i s pretekárskym dedičstvom.

Zaujímajú vás informácie o tímoch? Žiadny problém! Tour de France privíta najkompletnejší zoznam tímov, počnúc La Mondiale až po Vacansoleil-DCM. Prinášame všetky údaje o každom jazdcovi na Tour spolu s odbornou analýzou reálnych možností každého tímu. Od koho? No predsa od päťnásobného víťaza Tour Bernarda Hinaulta.

Tour miluje štatistiky. Chýbať teda nemôžu tie najpestrejšie prehľady a historické rebríčky. Neváhajte už ani sekundu. Tohtoročná Tour naozaj stojí za to!

168 stranový oficiálny sprievodca po Tour de France už v predaji! Hľadajte ho v novinových stánkoch a Panta Rhei!

 

Chcete aby vám kompletný sprievodca Tour de France prišiel až domov do schránky?

Predplaťte si časopis Cyklistika!

8 vydaní len za 23,60 € a dostanete darček! Fľašu na vodu Tour de France zadarmo!

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu