Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Peter Sagan ani v Ománe etapu nevyhral. Jeho cieľom sú klasiky

Víťazom záverečnej 6. etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Oman Air do Matrah Corniche a merala 133 km, sa stal Rakúšan Matthias Brändle. Peter Sagan mal dobrý nástup do záverečnej fázy etapy, priviedol pelotón do cieľa, ale v poradí etapy to znamenalo piate miesto. Druhý slovenský zástupca Peter Velits (BMC) figuroval na 48. mieste. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo si ešte musí na svoj prvý úspech v novom drese i kalendárnom roku počkať. Naposledy sa presadil vlani v júni na slovenskom šampionáte v Slavkove pri Brne. Odvtedy sa počas 239 dní dostal devätnásťkrát do najlepšej päťky výsledkovej listiny, ale na vrchole chýbal. Celkovú klasifikáciu ovládol Španiel Rafael Valls Ferri z tímu Lampre, ktorý vyhral kráľovskú štvrtú etapu a počas víkendu si udržal tesný 9-sekundový náskok pred Tejayom van Garderenom z USA. Tretí skončil Španiel Alejandro Valverde. Sagan bol celkovo na 51. mieste, Velits na 56. V bodovacej súťaži obsadil 6. priečku, v súťaži mladých jazdcov bol desiaty. "V šprinte ukázal Sagan svoju rýchlosť, ale pre nás to bolo nešťastné, keďže sa bojovalo len o 5. miesto. Radšej by sme odchádzali z Ománu s etapovým prvenstvom, ale čakajú na nás vážnejšie a väčšie preteky. Sagan bol vpredu vo viacerých etapách, dnes priviedol pelotón. Vieme, že sme na dobrej ceste v jeho príprave na klasiky," uviedol športový riaditeľ tímu Tinkoff-Saxo Sean Yates. Výsledky 6. etapa (Oman Air - Muttrah Promenade): 1. Matthias Brändle (Rak./IAM) 3:02:31 h, 2. Iljo Keisse (Belg./Etixx-Quick Step) +4 s, 3. Jeff van Meirhaeghe (Belg./Topsport Vlaanderen) +13, 4. Danny Pate (USA/Sky) +16, 5. Peter SAGAN (SR/Tinkoff Saxo) +1:16 min, 6. Ramon Sinkeldam (Hol./Giant-Alpecin), 7. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 8. Alexander Kristoff (Nór./Katuša), 9. Alexej Lutšenko (Kaz./Astana), 10. Sam Bennett (Ír./Bora - Argon 18), ...48. Peter VELITS (SR/BMC) všetci rovnaký čas Konečné poradie: 1. Rafael Valls Ferri (Šp.) Lampre 21:09:31 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC +9 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +19, 4. Rafal Majka (Poľ.) Tinkoff-Saxo +32, 5. Jacques Janse van Rensburg (JAR) MTN-Qhubeka +1:04 min, 6. Louis Meintjes (JAR) MTN-Qhubeka +1:08, ... 51. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +9:29 min, 56. Peter Velits (SR) BMC +10:51  
Biker
Peter Sagan ani v Ománe etapu nevyhral. Jeho cieľom sú klasiky

Víťazom záverečnej 6. etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Oman Air do Matrah Corniche a merala 133 km, sa stal Rakúšan Matthias Brändle. Peter Sagan mal dobrý nástup do záverečnej fázy etapy, priviedol pelotón do cieľa, ale v poradí etapy to znamenalo piate miesto. Druhý slovenský zástupca Peter Velits (BMC) figuroval na 48. mieste. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo si ešte musí na svoj prvý úspech v novom drese i kalendárnom roku počkať. Naposledy sa presadil vlani v júni na slovenskom šampionáte v Slavkove pri Brne. Odvtedy sa počas 239 dní dostal devätnásťkrát do najlepšej päťky výsledkovej listiny, ale na vrchole chýbal.

Celkovú klasifikáciu ovládol Španiel Rafael Valls Ferri z tímu Lampre, ktorý vyhral kráľovskú štvrtú etapu a počas víkendu si udržal tesný 9-sekundový náskok pred Tejayom van Garderenom z USA. Tretí skončil Španiel Alejandro Valverde.

Sagan bol celkovo na 51. mieste, Velits na 56. V bodovacej súťaži obsadil 6. priečku, v súťaži mladých jazdcov bol desiaty.

„V šprinte ukázal Sagan svoju rýchlosť, ale pre nás to bolo nešťastné, keďže sa bojovalo len o 5. miesto. Radšej by sme odchádzali z Ománu s etapovým prvenstvom, ale čakajú na nás vážnejšie a väčšie preteky. Sagan bol vpredu vo viacerých etapách, dnes priviedol pelotón. Vieme, že sme na dobrej ceste v jeho príprave na klasiky,“ uviedol športový riaditeľ tímu Tinkoff-Saxo Sean Yates.

Výsledky

6. etapa (Oman Air – Muttrah Promenade): 1. Matthias Brändle (Rak./IAM) 3:02:31 h, 2. Iljo Keisse (Belg./Etixx-Quick Step) +4 s, 3. Jeff van Meirhaeghe (Belg./Topsport Vlaanderen) +13, 4. Danny Pate (USA/Sky) +16, 5. Peter SAGAN (SR/Tinkoff Saxo) +1:16 min, 6. Ramon Sinkeldam (Hol./Giant-Alpecin), 7. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 8. Alexander Kristoff (Nór./Katuša), 9. Alexej Lutšenko (Kaz./Astana), 10. Sam Bennett (Ír./Bora – Argon 18), …48. Peter VELITS (SR/BMC) všetci rovnaký čas

Konečné poradie: 1. Rafael Valls Ferri (Šp.) Lampre 21:09:31 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC +9 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +19, 4. Rafal Majka (Poľ.) Tinkoff-Saxo +32, 5. Jacques Janse van Rensburg (JAR) MTN-Qhubeka +1:04 min, 6. Louis Meintjes (JAR) MTN-Qhubeka +1:08, … 51. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +9:29 min, 56. Peter Velits (SR) BMC +10:51


 

Aktuality

14:35 Jonas Vingegaard začal trénovať na bicykli a postupne sa zotavuje z početných zlomenín.

„Samozrejme, dúfam, že budem na štarte Tour de France. Nevieme presne, aká bude moja forma a ako bude prebiehať moje zotavenie, ale urobím všetko pre to, aby som sa tam dostal vo svojej top forme,“ hovorí Jonas Vingegaard vo videu, ktoré zverejnil jeho tím Visma – Lease a Bike.

14:22 Peter Sagan už zajtra odštartuje na cestných pretekoch Okolo Maďarska v drese tímu Pierre Baguette.

Sagan bude štartovať za slovenský tím na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája.

11:14 Geraint Thomas odkazuje Pogačarovi: Užil si si zábavu. Urobme si zajtra pekný pokojný deň.

Thomas si zavtipkoval v príspevku na Twitteri (X) po tom, ako v závere šprintérskej tretej etapy Giro d’Italia ušiel do úniku s Tadejom Pogačarom.

10:27 Detaily 4. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Etapa v štýle monumentu Miláno-San Remo má dĺžku 190 km a prevýšenie 2079 m. V závere sa očakáva hromadný šprint, aj keď stúpanie Capo Mele tesne pred cieľom môže narušiť plány šprintérov.

09:47 Video: Christian Arehart skočil prvý quad backflip na MTB a už o pár dní ho môžete stretnúť na Bikefeste!

Mladý jazdec z Ameriky sa zapísal do histórie MTB a najmä disciplíny slopestyle veľkými písmenami. Podarilo sa mu ako prvému na svete ustáť quad backflip (štvorité salto vzad) na horskom bicykli. Christian Arehart sa už v minulom roku predstavil na Bikefeste a patril k najviac party ľuďom na kopci. Tento rok ho v Kálnici uvidíme znova a medzičasom sa z neho stala svetová hviezda.

Zavrieť reklamu