Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily šialeného výkonu Arnauda De Lieho na pretekoch Omloop Het Nieuwsblad v číslach

Len 21-ročný belgický talent skončil v historicky najrýchlejšej edícii Omloop Het Nieuwsblad na desiatom mieste. Trasu s dĺžkou 208 km a prevýšením 1563 m prešiel s priemernou rýchlosťou 43,5 km/h, pričom dosiahol počas necelých piatich hodín priemerný normalizovaný výkon 344 wattov.
Martin Sarvaš
Detaily šialeného výkonu Arnauda De Lieho na pretekoch Omloop Het Nieuwsblad v číslach

Len 21-ročný Arnaud De Lie patrí medzi najväčšie talenty belgickej cyklistiky. Dokáže súperiť a víťaziť nielen v hromadných šprintoch, ale zvláda aj kopcovitý profil či dlažobné sektory na klasikách.

V profesionálnom pelotóne jazdí síce ešte len dva roky, ale má na konte už 19 víťazstiev a na každých jednodňových pretekoch patrí medzi najväčších favoritov.

Arnaud De Lie predviedol obdivuhodný výkon aj na uplynulých pretekoch Omloop Het Nieuwsblad, keď sa 50 km pred cieľom dostal do silného úniku s Woutom van Aertom, Tomom Pidcockom, Tomsom Skujinsom, Matteom Jorgensonom a Christophom Laporteom.

Po krátkom, ale intenzívnom stúpaní Muur–Kapelmuur 17 km pred cieľom však pelotón dobehol šesticu na čele. Po neúspešnom útoku Laporteho sa v 9 km pred koncom oddelila z vedúcej skupiny dvojica Nils Politt a Jan Tratnik, ktorá dotiahla svoj únik až do cieľa a víťazom sa stal 34-ročný Slovinec Tratnik.

Arnaud De Lie sa zapojil do šprintu o posledné miesto na pódiu, ale nakoniec sa musel uspokojiť s desiatou priečkou.

Detaily výkonu

Mladý Belgičan síce na Omloop Het Nieuwsblad nedosiahol výsledok, aký by asi chcel, ale jeho čísla o výkone ukazujú, že je skutočne vo výbornej forme.

De Lie zverejnil na svojom účte v aplikácii Strava aktivitu z pretekov a zároveň je najlepšie umiestneným jazdcom, ktorý má zverejnené aj detaily výkonu či srdcového pulzu.

Trasu s dĺžkou 208 km a prevýšením 1563 m prešiel Arnaud De Lie s priemernou rýchlosťou 43,5 km/h, pričom dosiahol počas necelých piatich hodín priemerný normalizovaný výkon 344 wattov.

Ide o hodnotu výkonu, ktorá odráža meniace sa podmienky počas aktivity. Čistý priemerný výkon mal 294 wattov, pričom výška mladého belgičana je 182 cm a váži 78 kg.

Výkon Arnauda De Lieho na Omloop Het Nieuwsblad 2024

  • Dĺžka: 208,48 km | Prevýšenie: 1563 m
  • Čas: 4:47:15 hod
  • Priemerná rýchlosť: 43,5 km/h | Maximálna rýchlosť: 82,4 km/h
  • Priemerný tep: 138 bpm | Maximálny tep: 190 bpm
  • Priemerná kadencia: 89
  • Priemerný výkon (normalizovaný): 344 wattov
  • Priemerný výkon: 294 wattov
  • Maximálny výkon: 1 396 wattov
  • Spálené kalórie: 5 565

Aktuality

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu