Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Legendárne bicykle Petra Sagana na Tour de France: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod 2014

Cannondale pripravil Petrovi Saganovi špeciálnu edíciu modelu SuperSix EVO pred poslednou etapou Tour de France 2014, po ktorej oslávil zisk tretieho zeleného dresu.
Martin Sarvaš
Zelený špeciál Cannondale SuperSix Evo Petra Sagana na Tour de France 2014. Foto: Cannondale Pro Cycling / Breakthrough Media

24-ročný Peter Sagan síce na Tour de France 2014 nevyhral ani jednu etapu, ale až 11-krát bol v najlepšej desiatke, trikrát skončil na druhom mieste, raz bol tretí a trikrát bol štvrtý.

Etapové víťazstvo mu síce chýbalo, ale v bodovacej súťaži sa stal suverénnym víťazom a získal tak svoj tretí zelený dres.

Pred poslednou etapou Tour de France 2014  pripravil Cannondale Petrovi Saganovi špeciálnu zelenú edíciu modelu SuperSix EVO.

„Som veľmi šťastný, že som opäť na pódiu Tour de France, už tretíkrát za sebou,“ povedal Peter Sagan.

„Etapu som nevyhral, ale so zeleným dresom som spokojný. Každý rok je iný. Som spokojný s formou, ktorú som mal počas tejto Tour. Keď vyhrám, ľudia hovoria, že vyhrávam ľahko, ale nie je to pravda. Táto Tour každému pripomenula, že cyklistické preteky nevyhrávam tak ľahko,“ dodal Sagan.

Spodnú a hornú trubku Saganovho špeciálu z roku 2014 zdobili šupiny a na vidlici a sedlovej trubke sú blesky. Tri strieborné obdĺžniky na nohe vidlice a sedlovej trubke pravdepodobne označovali jeho tri víťazstvá v klasifikácii zeleného dresu.

„Na oslavu Petrovho neuveriteľného výsledku bolo nápadom vytvoriť bicykel, ktorý by bol tak trochu vzácny, ale aj trochu extrovertný,“ uviedol Cannondale.

„Výsledkom je to, čo sa dá najlepšie opísať ako zelený stroj hot rod: metalíza, plamene, blesky, iskry a lesk. Niečo, čo v pelotóne nevidíte každý deň, stará dobrá rýchlosť a štýl!“

Zelený dizajn rámu dopĺňali drobnosti ako zelené krytky na brzdových pákach SRAM Red či zelené pedále Speedplay.

Peter Sagan v tej dobe jazdil na bicykli s geometriou, ktorá bola preňho špeciálne upravená a bolo to akési spojenie veľkostí 58 a 54, takže bol dlhý a nízky.

Pre rovinatú záverečnú etapu mal Sagan vysokoprofilové kolesá Vision Metron 81 s plášťami Kenda. Predstavec zostal rovnaký – FSA OS-99 so zliatinovými riadidlami a karbónovou sedlovkou. Špecifikáciu dopĺňalo reflexné sedlo Fizik Aliante.

Špecifikácia

Cannondale SuperSix EVO Petra Sagana na Tour de France 2014

  • Rám: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod so špeciálnou geometriou
  • Radenie: SRAM Red
  • Kľuky: Cannondale Hologram SLSL2
  • Prevodníky: 53/39
  • Kolesá: Vision Metron 81
  • Plášte: Kenda SC
  • Pedále: Speedplay
  • Predstavec: FSA OS-99
  • Riadidlá: Zliatinové FSA Energy, 420 mm
  • Sedlovka: Karbónová FSA K-Force
  • Sedlo: Fizik Aliante
  • Cyklopočítač a merač výkonu: SRM
  • Držiaky na fľašky: Elite Cannibal

Aktuality

12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

11:40 Detaily 6. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Zvlnená etapa v štýle Strade Bianche obsahuje tri štrkové sektory, má dĺžku 177 km a prevýšenie 1858 m.

Včera 18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

Včera 17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu