Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily 13. etapy Vuelta a España 2023: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti

Etapa sa končí na vrchole legendárneho stúpania Col du Tourmalet, pričom obsahuje tri kategorizované stúpania – jedno prvej kategórie a dva ťažké kopce najvyššej kategórie hors s celkovým prevýšením 4266 metrov.
Martin Sarvaš
Detaily 13. etapy Vuelta a España 2023: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti

13. etapa Vuelta a España 2023: Formigal. Huesca la Magia → Col du Tourmalet | 134,7 km | 4266 m | horská

Formigal. Huesca la Magia → Col du Tourmalet

  • Dátum: 8. septembra
  • Profil: horská
  • Dĺžka: 134,7 km
  • Prevýšenie: 4266 m
  • Štart: 13:50 hod
  • Očakávaný koniec: 17:30 hod

Trinásta etapa La Vuelta je extrémne náročná. Po výstupe na Col d’Aubisque a Col de Spandelles nasleduje posledný výstup na slávny vrchol Col du Tourmalet. Boj o etapu favoritov celkovej klasifikácie by bol skvelý, hoci úspešný únik nemožno nikdy úplne vylúčiť.

Trasa od začiatku stúpa, takže od úvodu bude plná akcie. Jazdci musia zdolať prevýšenie 4266 metrov na trase, ktorá má len 134,7 kilometra. V hre je celkovo päť stúpaní – Puerto de Portalet (4,4 km / 5,4 %), Col d’Aubisque (16,5 km / 7,1 %), Col du Soulor (2,1 km / 5,1 %), Col des Spandelles (10,3 km / 8,3 %), a cieľové stúpanie Col du Tourmalet (18,9 km / 7,4%).

Col du Tourmalet je skutočné monštrum dlhé 18,9 kilometra. S priemerom 7,4% je pomerne konzistentné po väčšinu stúpania, ale to sa mení v posledných dvoch kilometroch. Tento úsek má sklon 9 %, pričom tesne pred cieľovou čiarou dokonca stúpne až na 13 %.

Je pravdepodobné, že uvidíme obrovský boj o červený dres až po vrchol Col du Tourmalet.

Najväčší favoriti

*** Jonas Vingegaard, Primoz Roglic, Juan Ayuso
** João Almeida, Enric Mas, Aleksandr Vlasov, Sepp Kuss
* Remco Evenepoel, Geraint Thomas, Romain Bardet, Damiano Caruso

Aktuality

11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

11:40 Detaily 6. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Zvlnená etapa v štýle Strade Bianche obsahuje tri štrkové sektory, má dĺžku 177 km a prevýšenie 1858 m.

Včera 18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

Včera 17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

Zavrieť reklamu