Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Basso zostáva v tíme Tinkoff, bude technickým koordinátorom

Bude pomáhať aj Petrovi Saganovi, aby vybojoval víťazstvo na niektorej z jarných klasík a obhájil zelený dres na Tour de France. Ivan Basso aj po skončení kariéry zostáva pracovať v tíme Tinkoff. Tridsaťsedemročný bývalý víťaz pretekov Grand Tour Giro d'Italia (2006, 2010) odložil súťažný bicykel po sedemnástich rokoch v profesionálnom pelotóne.
Biker
Basso zostáva v tíme Tinkoff, bude technickým koordinátorom

Svoje skúsenosti využije na vývoj a optimalizáciu spolupráce medzi jazdcami a technickými funkciami tímu, ktorého súčasťou sú aj štyria Slováci – majster sveta Peter Sagan, Juraj Sagan, Michael Kolář a Erik Baška.

„Som extrémne šťastný a ďakujem majiteľovi tímu Olegovi Tiňkovovi, manažmentu a športovým riaditeľom za ich vrelé privítanie v novej funkcii,“ cituje Bassa portál cyclingweekly.com.

„Je to pre mňa veľmi dôležitá príležitosť, aby som odštartoval novú kapitolu v mojej kariére. Budem spojením medzi jazdcami a skupinou športových riaditeľov. Budem s nimi jazdiť, testovať nové materiály, skúšať trate a robiť všetko nevyhnutné pre úspech tímu,“ dodal Basso.

Jeho hlavnými úlohami budú okrem iného pomôcť Petrovi Saganovi získať piaty zelený dres na Tour de France a predtým víťazstvo na jarných klasikách, či Albertovi Contadorovi na ceste za triumfom na Tour de France a Vuelte a Espaňa.

Bassovi v júli počas Tour diagnostikovali rakovinu semenníkov. Úspešne sa mu ju podarilo prekonať.

Aktuality

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Zavrieť reklamu