Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nemecký cyklista mohol získať bronz v XCC, Tom Pidcock ho však tesne pred cieľom vytlačil a zhodil (+video)

"Tom Pidcock je najagresívnejší jazdec a nikto iný takto nejazdí. Viem, že je superstar, ale to mu nedáva právo urobiť takéto niečo," povedal Luca Schwarzbauer, ktorého Pidcock zhodil v poslednej zákrute pred cieľom.
Martin Sarvaš
Nemecký cyklista mohol získať bronz v XCC, Tom Pidcock ho však tesne pred cieľom vytlačil a zhodil (+video)

Víťazom disciplíny horskej cyklistiky XCC na krátkom okruhu sa stal suverénne už druhý rok po sebe Novozélanďan Sam Gaze. V závere sa ho snažil dobehnúť v šprinte Francúz Victor Koretzky, ale napokon sa musel uspokojiť s druhým miestom.

K nepríjemnému incidentu však došlo v boji o tretie miesto, o ktoré sa snažil talentovaný Nemec a víťaz niekoľkých Svetových pohárov v XCC Luca Schwarzbauer, a olympijský šampión v XCO Tom Pidcock.

V poslednej zákrute skončil Schwarzbauer na zemi po tom, ako ho vnútrom zákruty vytlačil Tom Pidcock, ktorý si pohodlne prišiel do cieľa po bronz.

Či by Pidcock dokázal poraziť Schwarzbauera v šprintérskom súboji, sa už nikdy nedozvieme, a aj keď pravidlá neporušil, prinajmenšom išlo o veľmi nešportový moment zo strany 23-ročného Brita.

„Je to najagresívnejší jazdec a nikto iný takto nejazdí“

„Je to jednoduché. Tom ma zhodil, v tej zákrute do mňa úplne vošiel. V televízii to nebolo úplne vidieť, ale videl som video a mal som pocit, že do mňa jednoducho vrazil a je to zrejmé,“ povedal Schwarzbauer pre CyclingWeekly.

„Som veľmi sklamaný, pretože bronzová medaila by bola celkom bezpečná. Je to Tom Pidcock, ale to mu nedáva právo niečo také urobiť. Musíme si to trochu lepšie analyzovať a zatiaľ sme proti tomu nepodali protest.“

„Povedal som mu pár slov a povedal som, že to bol v mojich očiach veľmi zlý krok. Najprv povedal: ‚Je to súčasť pretekov,‘ ale potom si uvedomil, že som spadol. Ale myslím si, že už vedel, že keď bude jazdiť takto, tak spadnem, pretože išiel priamo do mňa a použil ma ako bariéru,“ pokračoval Schwarzbauer.

Video z pádu Lucu Schwarzbauera:

„Už pred zákrutou do toho nabehol naplno a myslím, že žiadny horský cyklista by to neurobil. Viem, že Tom Pidcock je superstar, ale to mu nedáva právo urobiť takéto niečo.“

„Je to najagresívnejší jazdec a nikto iný takto nejazdí. Môžete to urobiť, ale v mojich očiach to nie je naozaj športové. Sam Gaze je tiež agresívny jazdec, no dnes bol najsilnejší. Toto je spôsob, akým vyhrávate preteky. Naozaj si to zaslúži,“ dodal Luca Schwarzbauer.

Pidcock na incident nereagoval

Tom Pidcock okrem spomínaného výroku: „Je to súčasť pretekov“, na incident nereagoval.

„Prvé kolá boli dosť brutálne. Nemal som skvelú východiskovú pozíciu a môj štart vôbec nebol dobrý. Takže prvé dve kolá boli dosť ťažké. Keď som sa dostal dopredu, trochu sa to zlepšilo. Na týchto pretekoch je to vždy tak,“ opísal Pidcock v rozhovore po pretekoch.

„Pri umiestňovaní smerom k zjazdu sa taktizovalo. Trochu som ustúpil, keď som mal byť v kolese Sama [Gazea], keďže bol favoritom. Ale som spokojný s medailu, ak mám byť úprimný. Toto naozaj nie je moja šálka čaju. Títo chalani sú trochu výbušnejší, takže som šťastný,“ dodal Pidcock.

Pidcock patrí medzi najväčších favoritov sobotných pretekov cross country XCO, na ktorých štartujú aj Mathieu van der Poel, Nino Schurter i Peter Sagan.

Kto podľa vás vyhrá titul majstra sveta v horskej cyklistike XCO?

Zobraziť výsledky hlasovania

Loading ... Loading ...

 

Aktuality

17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

Zavrieť reklamu