Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Poradňa

Aký výkon by ste potrebovali, aby ste porazili Wouta van Aerta a vyhrali etapu na Tour de France?

Víťaz druhej etapy Tour de France 2023 Victor Lafay zverejnil na Strave svoje dáta aj s výkonom.
Martin Sarvaš
2. etapa Tour de France 2023. Foto: A.S.O / Ashley & Jered Gruber

Victor Lafay ukončil 15-ročné čakanie jeho tímu Cofidis na víťazstvo etapy na Tour de France, keď sa mu podarilo vyhrať v najdlhšej druhej etape tohto ročníka Tour.

Lafay skvele načasoval svoj útok z vedúcej skupiny 1000 metrov pred cieľom, a aj keď sa tím Jumbo-Visma snažil rozbehnúť šprint pre Wouta van Aerta, francúzskeho jazdca sa im nepodarilo dobehnúť. Van Aert tak skončil druhý pred tretím Tadejom Pogačarom.

27-ročný francúzsky pretekár zverejnil na Strave aktivitu zo svojej víťaznej etapy, kde zdieľa svoje dáta aj s výkonom.

Victor Lafay mal na viac ako 200-kilometrovej etape, ktorú prešiel v čase 5:44:06 hod, normalizovaný priemerný výkon 299 wattov.

V rozhodujúcom stúpaní na Jaizkibel musel udržať 65-kilový Lafay na 20 minút priemerný výkon 411 wattov, aby sa udržal vo vedúcej skupine.

Pri záverečnom útoku 1 km pred cieľom sa osamotenému Lafayovi na čele podarilo udržať priemerný výkon priemerný výkon 426 watttov s maximom cez 700 wattov, čo mu napokon stačilo na to, aby ho nedobehol šprintujúci Wout van Aert.

Aj keď sa možno tieto čísla nezdajú ako obrovské, vypovedajú o tom, aký vysoký výkon by ste potrebovali na Tour de France, no pre víťazstvo etapy treba aj dobrú taktiku a dokonalé načasovanie zrýchlenia, čo sa Lafayovi v tretej etape podarilo naozaj perfektne.

Výkon Victora Lafaya v 2. etape Tour de France 2023

  • Dĺžka: 208,5 | Prevýšenie: 2,938 m
  • Čas: 5:44:06 hod
  • Priemerná rýchlosť: 42.7 km/h | Maximálna rýchlosť: 95 km/h
  • Priemerná kadencia: 86
  • Priemerný výkon (normalizovaný): 299 W | Priemerný výkon: 243 W
  • Maximálny výkon: 1,229 W
  • Kalórie: 4,181

Aktuality

10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Zavrieť reklamu