Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Pumpy

Test: Pumpa Lezyne Micro Floor Drive HP

Luxusná, no na náš vkus trochu komplikovaná.
Matúš Bušík
Test: Pumpa Lezyne Micro Floor Drive HP

Táto pumpa je akási miniaturizovaná verzia stojanovej. Váži 202 g a držiak, ktorý k nej dostanete, ďalších 15. Má gumenú hadičku, ktorá sa pripája otočnou hlavicou k telu, keď ju práve nepoužívate.

Na spodnej strane má sklopný stabilizátor, ktorý môžete pri fúkaní pristúpiť. Má aj zabudovaný systém ABS (Air Bleed System).

Nie až tak mini

Dlhá je 312 mm, a tak ju vo vrecku asi nosiť nebudete. Pribalený držiak sa, rovnako ako  na Silce, montuje pod košík na fľašu, no pumpa sa v ňom na rozdiel od Silcy môže posúvať.

Popruh so suchým zipsom, ktorý ju drží na mieste, treba prevliekať pomedzi telo pumpy a hadičku. So skrehnutými prstami to nie je žiadna zábava. Piestnica pumpy je okrem toho na rane blatu.

Rýchlo fúka

Keď hadičku práve nepoužívate, je zaistená na celkom nešťastnom mieste priamo vedľa stabilizátora, a tak sa ľahko zašpiní od blata.

Plus je, že celá pumpa sa dá ľahko rozobrať a vyčistiť. Spomínaný systém ABS by mal uvoľniť tlak predtým, ako odpojíte hadičku, a tým minimalizovať riziko, že odskrutkujete jadro ventilu. Nefunguje však stopercentne a párkrát z neho unikal vzduch už počas fúkania.

Táto pumpa však fúka naozaj rýchlo. Na 30 psi sme sa dostali po 68 stlačeniach a ani odpor do tejto hodnoty nijako citeľne nenarastá.

www.levelsportkoncept.cz

Aktuality

Včera 17:38 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu