Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Simon Nagy sa stal majstrom Slovenska v cestnej cyklistike do 23 rokov, v časovke vyhral Martin Jurík

Týždeň pred elitným šampionátom sa o domáce majstrovské tituly rozhodovalo uplynulý víkend medzi jazdcami do 23 rokov.
Martin Sarvaš
Simon Nagy sa stal majstrom Slovenska v cestnej cyklistike do 23 rokov, v časovke vyhral Martin Jurík

Na Majstrovstvách Slovenska v cestnej cyklistike do 23 rokov bol v boji proti chronometru neprekonateľný Martin Jurík (Adria Mobile) a na pretekoch s hromadným štartom si s kopcovitým terénom Inoveckého pohoria spomedzi slovenských jazdcov najlepšie poradil Simon Nagy (Dukla Banská Bystrica).

Časovku vyhral Martin Jurík

Majstrovský dres v časovke bude ďalšiu sezónu obliekať Martin Jurík. Rýchly mladý pretekár má zatiaľ len málo štartov v kategórii U23, ale počas majstrovskej časovky ukázal svoje kvality a rýchlosť.

15,5 kilometrovú trať so štartom a cieľom v obci Tajná pri Nitre prešiel s takmer pol minútovým náskokom pred strieborným Filipom Lohinským (Dukla Banská Bystrica). Bronzovú medailu získal Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín). Martin Jurík si za víťazstvo pripisuje 25 bodov UCI do medzinárodného rankingu.

Na pretekoch s hromadným štartom zvíťazil Simon Nagy

V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. Podobne ako pri šampionáte elitných jazdcov, i v kategórii do 23 rokov prebiehali v režime spoločného štartu českých a slovenských cyklistov. Na 150 kilometrch so štartom v Bánovciach nad Bebravou a cieľom vo Veľkých Chlievanoch čakalo pretekárov prevýšenie 2380 metrov.

Tempo udávali najmä cyklisti kontinentálnych tímov, z ktorých nakoniec vyšli i víťazi jednotlivých krajín. Aj keď sa počas pretekov vytvorili viaceré úniky, posledné dve kolá zvlneného terénu šla okresaná hlavná skupina pohromade a o víťazoch rozhodol hromadný špurt.

Zo Slovákov bol najrýchlejší Simon Nagy, striebornú medailu vybojoval jeho tímový kolega Pavol Rovder, bronz opäť zostal na Samuela Kováča. Českým majstrom sa stal Daniel Mráz (Elkov Kasper).

K titulu majstra Slovenska do 23 rokov získal Simon Nagy i 50 bodov UCI, bodovali však aj ďalší jazdci. Z bohatej porcie sa tešia najmä mladí pretekári kontinentálneho tímu Dukla Banská Bystrica, ktorí si za víkend pripísali spolu až 131 bodov, pričom úspešní pri ich zisku boli všetci z tímu. Samuel Kováč bral celkovo 30 bodov a jeho tímový kolega Adam Gross 8.

„Tohtoročné majstrovstvá Slovenska do 23 rokov dopadli podľa našich predstáv. Boli sme aktívni, pracovali sme tímovo a to sa odzrkadlilo na výsledku. Trať bola náročná a bolo veľmi teplo. Ďakujem celému tímu za pomoc!,“ vyjadril po zisku majstrovského titulu Simon Nagy.

Väčšina z mladíkov sa predstaví i na elitnom šampionáte, ktorý je na programe už tento týždeň v Tlmačoch.

Vo štvrtok 22.6. sú na programe časovky, v sobotu preteky žien, junioriek a juniorov a v nedeľu súboj o dres a medaile kategórie elitných mužov.

Zdroj: Slovenský zväz cyklistiky

Aktuality

Včera 10:26 Sledujte naživo: Preteky v disciplíne slopestyle v rámci festivalu Crankworx v Innsbrucku.

Najväčšie svetové hviezdy disciplíny slopestyle sa na trať pustia už o 11:00.

15.06.2024 Tahnee Seagrave vyhrala svetový pohár v zjazde vo Val di Sole, v mužoch dominoval Amaury Pierron (+video).

Tahnee Seagrave a Amaury Pierron dokazujú, že ich forma sa dostáva opäť na vrchol. Tahnee Seagrave vyhrala preteky svetového pohára po troch rokoch a Amaury sa z víťazstva tešil po prvýkrát po návrate medzi pásky po zranení.

14.06.2024 Video: CTM Racing tím na pretekoch svetového pohára v endure v rakúskom Leogagnu.

Na sveťáku (EDR) v Leogangu to bola tento rok čistá šmýkačka. Ako sa s tým vysporiadali jazdci továrenského tímu CTM si pozriete vo vlogu.

14.06.2024 Jasper Philipsen vyhral v šprinte tretiu etapu Okolo Belgicka.

Na druhom mieste skončil Olav Kooij a tretí finišoval Gerben Thijssen pred Timom Merlierom.

14.06.2024 Giovanni Aleotti vyhral po záverečnom sóle 3. etapu Okolo Slovinska.

Aleotti zaútočil z vedúcej skupiny v zjazde po stúpaní Ravnica, 8 km pred cieľom kopcovitej etapy, svoje sólo úspešne priviedol až do cieľa a dostal sa aj do vedenia celkovej klasifikácie. Na druhom mieste skončil Jhonatan Narváez a tretí finišoval Jordan Jegat.

Zavrieť reklamu