Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Georg Zimmermann vyhral z úniku šiestu etapu Critérium du Dauphiné, v žltom drese zostáva Vingegaard

25-ročný nemecký jazdec tímu Intermarché v závere prešprintoval Mathieua Burgaudeaua, ktorý skončil na druhom mieste a za ním prešiel cieľom Jonathan Castroviejo.
Martin Sarvaš
Georg Zimmermann vyhral z úniku šiestu etapu Critérium du Dauphiné, v žltom drese zostáva Vingegaard

Georg Zimmermann (Intermarché-Circus-Wanty) šiestu etapu Critérium du Dauphiné 2023 a dosiahol najlepší výsledok vo svojej kariére, pričom ide celkovo o jeho druhé profesionálne víťazstvo.

V horskej etape z Nantua do Crest-Voland s dĺžkou 170 km a prevýšením 3406 metrov sa Zimmermann sa do 14-členného denného úniku až za prvým stúpaním etapy Côte de Clermont-en-Genevois, 108 km pred cieľom.

Počas dlhého stúpania na Col des Aravis sa vedúca skupina postupne rozdelila a na čele zostali Zimmermann, Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) a Jonathan Castroviejo (Ineos Grenadiers), zatiaľ čo pelotón s favoritmi GC zaostával o jeden a pol minúty.

Rozhodujúce bola záverečná dvojica stúpaní Côte de Notre-Dame-de-Bellecombe a dojazd do Crest-Voland. Zimmermann zaútočil 1,9 km pred cieľom, na čo dvojica za ním nereagovala. Burgaudeau dobehol mladého Nemca 500 metrov pred cieľovou čiarou, ale v záverečnom šprinte mal Zimmermann viac energie a zaznamenal prvé víťazstvo na pretekoch WorldTour.

Na druhom mieste skončil Burgaudeau a tretí prešiel cieľom Jonathan Castroviejo.

„Keď mám byť úprimný, ani tomu nedokážem uveriť. Dal som do toho všetko a išiel som najlepšie, ako sa dalo. Už včera som sa v úniku cítil dobre, ale nevyšlo to, a dnes som to skúsil znovu. Túto trasu poznám veľmi dobre, čo bola veľká výhoda. Podarilo sa mi úspešne zaútočiť v stúpaní a nakoniec som vyhral v šprinte. Som jednoducho bez slov,“ povedal po etape Georg Zimmermann.

Zo skupiny favoritov celkového hodnotenia v závere zrýchlil líder Jonas Vingegaard, ale nepodarilo sa mu vytvoriť náskok, takže aj naďalej vedie o 1:10 minúty Benom O’Connorom (AG2R Citroën) a tretí Julian Alaphilippe stráca 1:23 minúty.

Záverečný kilometer:

Výsledky 6. etapy Critérium du Dauphiné 2023

Aktuality

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Zavrieť reklamu