Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Michael Matthews porazil v šprinte Pedersena a vyhral tretiu etapu Giro d’Italia

Matthewsov tím Jayco-AlUla odviedol skvelú prácu v oboch stúpaniach v závere etapy a v šprinte bol najrýchlejší pred Madsom Pedersenom a Kadenom Grovesom.
Martin Sarvaš
Michael Matthews porazil v šprinte Pedersena a vyhral tretiu etapu Giro d’Italia

Michael Matthews (Jayco-AlUla ) vyhral tretiu etapu Giro d’Italia 2023, keď v záverečnom šprinte porazil bývalého majstra sveta Madsa Pedersena (Trek-Segafredo) a Kadena Grovesa (Alpecin-Deceuninck), ktorí skončili na druhom a treťom mieste.

Rozhodujúce momenty etapy prišli v záverečných dvoch stúpaniach Valico dei Laghi Di Monticchio a Valica La Croce, kde sa rozdelil pelotón na viacero skupín. Na oboch vrcholoch bol na čele Thibaut Pinot (Groupama – FDJ), vďaka čomu sa stal lídrom súťaže vrchárov.

Pedersen zaostal v druhom stúpaní Valica La Croce, avšak jeho traja tímoví kolegovia ho nakoniec dotiahli do vedúcej skupiny. Michael Matthews však rozbehol svoj šprint už 200 metrov pred cieľom s Pedersenom za sebou, ale 32-ročný Austrálčan si dokázal udržať tempo a prešiel cieľom ako prvý.

Na záverečnej šprintérskej prémii 9 km pred cieľom si pripísal tri bonusové sekundy Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) a dve sekundy Primož Roglič (Jumbo-Visma). Evenepoel vedie celkové hodnotenie s 23-sekundovým náskokom pred Joãom Almeidom (UAE Emirates) a Roglič sa posunul na tretie miesto a stráca 44 sekúnd.

Záverečný šprint:

Výsledky 3. etapy Giro d’Italia 2023

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu