Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Elektrické bicykle

Test: Trailový elektrobicykel Rotwild R.X735 Core (+video)

Veľmi univerzálny agresívny e-bike, ktorý na trailoch zvládne aj požiadavky väčších zdvihov.
Hodnotenie: 4/5
7 999
Martin Sarvaš

Naše hodnotenie

Rotwild R.X735 Core je veľmi univerzálny agresívny e-bike, ktorý na trailoch zvládne aj požiadavky väčších zdvihov. Potrebuje však istú úroveň zručnosti kvôli náročnejšej ovládateľnosti, najmä na technických singletrailoch. Zdá sa, že jeho ideálnym miestom v lese sú rýchle a zábavné flow traily. R.X735 Core však môže byť vhodný aj pre viac turisticky zameraných jazdcov, ktorí ocenia výkonný motor a dlhý dojazd.

+PLUSY

  • Hravý a agresívny trailový e-bike
  • Veľká kapacita batérie
  • Veľa malých praktických detailov a pekný dizajn

-MÍNUSY

  • Plášte Schwalbe treba vymeniť

Rotwild sa vždy snažil zapôsobiť svojou konštrukciou a dizajnom rámov, čo je pravdepodobne dôvod, prečo ich používa na výrobu svojich bicyklov práve automobilová značka Porsche.

Minulý rok v jeseni predstavil Rotwild nový model celoodpruženého trailového elektrobicykla R.X735 s úplne novým, prepracovaným predným trojuholníkom rámu, v ktorom je uložená batéria s kapacitou 720 Wh poháňajúca motor Shimano EP8.

Kompletný bicykel s karbónovým rámom, 29“ kolesami, zdvihom rámu 144 mm a 150 mm vidlicou váži vo veľkosti L necelých 22 kg a je ideálny univerzálny elektrobicykel pre tých, čo majú radi agresívnu jazdu.

Jazda na R.X735 potvrdila, že ide skutočne univerzálny e-bike, veľmi schopný v rôznych podmienkach a terénoch. Bol dostatočne stabilný, ale zároveň sa na ňom jazdilo bez pocitu ťažkého či ťažko ovládateľného e-biku.

Absolútne bez problémov zvládal rýchle zjazdy na prírodných enduro trailoch, ktoré by si možno vyžadovali o niečo viac zdvihu, ale odpruženie fungovalo skvele aj pri väčších či technickejších prekážkach a skokoch.

V technicky náročných a kamenistých stúpaniach som mal pocit, že zadné koleso by mohlo byť trochu viac zasunuté do rámu a prospela by mu kratšia zadná stavba pre lepšiu trakciu. Ale to bol asi jediný moment, kedy som pocítil túto nevýhodu dlhého rázvoru a šikovní jazdci zvládnu zdolať prakticky akúkoľvek prekážku do kopca.

Rýchly all mountain e-bike sa cítil a fungoval najlepšie v rýchlych zjazdoch a na flow trailoch. Trochu nízka predná časť si síce vyžaduje odvahu na extrémne strmých technických úsekoch, ale vďaka dobre fungujúcemu odpruženiu poskytuje rám vynikajúcu trakciu a ovládateľnosť.

Hoci odpruženie a tlmenie Fox Float Performance reagujú veľmi jemne, poskytujú zároveň aj dostatočnú oporu pri väčších nárazoch a pristátiach po skokoch. R.X735 jednoducho miluje rýchlosť a napriek dlhšej zadnej stavbe je stále dostatočne hravý a dobre ovládateľný, aj keď si to možno vyžaduje trochu viac zručnosti.

Verzia Core má síce základnú, ale spoľahlivú výbavu a ak by ste chceli niečo prémiovejšie, Rotwild ponúka modely R.X735 aj vo vyšších verziách Pro a Ultra s lepšou špecifikáciou, ale aj výrazne vyššou cenou 9 499 eur, resp. 12 499 eur, pričom nami testovaný model Core je najlacnejší a stojí 7 999 eur.

Špecifikácia Rotwild R.X735 Core

Rotwild R.X735 Core 2023
  • Rám karbónový Rotwild R.X735
  • Motor Shimano EP8, 85 Nm
  • Batéria IPU735 QR, 720 Wh
  • Displej Shimano EP800
  • Vidlica Fox 36 Float Performance, 150 mm
  • Tlmič Fox Float X Performance, 144 mm
  • Brzdy Magura MT5 HC-W
  • Radenie Shimano XT, 1 x 12
  • Prehadzovač Shimano XT 8100
  • Kazeta Shimano Deore CS-M6100, 10 – 51 z
  • Kolesá Crankbrothers Synthesis Enduro 29“
  • Plášte Schwalbe Magic Mary Super Ground (vpredu)/Schwalbe Hans Dampf Evo Super Trail 2,4“ (vzadu)
  • Sedlo Ergon SM10 E-Mountain Sport
  • Sedlovka e*thirteen Vario Covert Infinite, 260 mm
  • Riadidlá Rotwild B280, 780 mm
  • Predstavec Rotwild S140
  • Hlavové zloženie ACROS RW735 1.5 Headset

www.rotwild.com

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu