Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bicykle SUNN sú váš ultimátny spoločník na ďalšiu dobrodružnú výpravu

Túžite zažiť príjemné športové chvíľky s rodinou či priateľmi na výlete alebo naopak túžite po poriadnom adrenalíne v horách a zjazdoch? Ak si chcete byť istý, že vás bicykel nesklame ani v náročnom teréne a môžete sa na neho spoľahnúť naozaj v každej situácii, potom by ste mali siahnuť po jedinej značke: predstavujeme flotilu SUNN
Matúš Bušík
Bicykle SUNN sú váš ultimátny spoločník na ďalšiu dobrodružnú výpravu

Keď v roku 1982 predstavil odborníkmi rešpektovaný francúzsky bicyklový dizajnér Max Commencal úplne novú značku, v názve ktorej odkazoval na svoju rodnú krajinu, svet spoznal MX France. Jej prvým modelom bol bicykel kategórie BMX.

S rozšírením portfólia začal výrobca prinášať na trh bicykle aj iných kategórii a prišlo ku zmene názvu.

Narodil sa SUNN a rýchlo sa usadil na trhu, predovšetkým vďaka výbornej kolekcii MTB bicyklov. K nej sa postupne pridali rýchle „cesťáky“ a neskôr aj čoraz populárnejšie elektrobicykle. Cesta na bicyklový Olymp bola otvorená!

Značka SUNN naberala na popularite nielen vo Francúzsku, ale postupne začala otvárať svoje zastúpenia po celej Európe a neskôr expandovala na svetové trhy.

Podarilo sa jej to vďaka skvelému dizajnu a neustálemu vývoju, no najväčšiu zásluhu na rozmachu mala firemná filozofia, ktorá presadzovala najvyššiu kvalitu bez kompromisov. Súčasťou toho bolo zachovanie cenovej dostupnosti pre každého.

Míľniky a úspechy značky a jazdcov s jej bicyklami

O kvalite bicyklov SUNN svedčia nielen tisícky spokojných zákazníkov po celom svete, ale aj množstvo športových ocenení na najprestížnejších súťažiach.

TOP udalosti, úspechy a míľniky značky SUNN
  • Prestížny časopis Vélo Vert oceňuje titulom bicykel roka legendárny MBX SUNN 5003 R, ktorý nastolil úplne nový smer v konštrukcii bicyklov
  • V roku 1998 sa značka stáva prvý krát majstrom sveta v kategórii BMX, pričom tento úspech sa jej podaril vďaka skvelému modelu SUNN Chipie
  • Značka sa začína presadzovať vo viacerých odvetviach cyklistiky, prichádzajú prvé tituly majstrov sveta v BMX, zjazde či horských bicykloch
  • SUNN vo veľkom podporuje mladých jazdcov a k tomu slúži profesionálny jazdecký tím, ktorý má k dispozícii najlepšiu techniku a vybavenie
  • Leó Garoyan sa stal v roku 2018 majstrom sveta v BMX v kategórii juniori, tento kúsok si zopakoval aj v roku 2022 v kategórii do 23 rokov
  • Viacnásobný medailista z MS či ME sa volá Eddy Clerté a nie je náhodou, že vo farbách SUNN sa stal majstrom sveta v Pump track 2021
  • Medzi nové nádejné tváre značky patrí aj česká reprezentantka v BMX Sabina Košárková s jej vynikajúcim 3. miestom na MS v roku 2022

Haring, Madarásová, Čilík a slovenské úspechy SUNN

Značka SUNN podporuje cyklošport aj na Slovensku. Nie je preto žiadnym prekvapením, že aj naši najlepší reprezentanti spojili svoje športové snaženie práve s ňou.

Na Slovensku sú bicykle preferované najmä u jazdcov BMX alebo pumptrack. Medzi najúspešnejších patrí Filip Čilík, ktorý na MS 2019 v belgickom Zolderi v kategórii BMX cruiser 40 – 44 získal skvelé 3. miesto.

Značka pomáha získavať cenné trofeje aj Majsterke Európy a viacnásobnej medailistke v bikrose Kristíne Madarásovej.

Medzi TOP jazdcov SUNN patrí aj jeden z najlepších pretekárov, viacnásobný majster SR a účastník elitnej kategórie MS v horskej cyklistike, Martin Haring.

Ak chce špičkový pretekár dosahovať najlepšie výsledky, potrebuje najlepší materiál. To je aj dôvod spolupráce slovenských reprezentantov s firmou SUNN, ktorej motto je jednoznačné: „Ak sú naše bicykle dobré pre nich, určite budú skvelo slúžiť aj vám“.

Čo bicykle SUNN ponúkajú navyše oproti konkurencii

Hoci by sa mohlo zdať, že medzi bicyklami rôznych výrobcov nie je podstatný rozdiel, opak je pravdou. Okrem profesionálnych pretekárov to môžete zistiť aj vy!

Prečo je značka SUNN ultimátna voľba?
  • Najkvalitnejšie komponenty: Prioritou značku vždy bolo, je a bude spolupráca s tými najlepšími. Dodávatelia jednotlivých častí a komponentov patria medzi špičku na trhu a ide o renomované spoločnosti, takže výsledný model nemôže byť iný!
  • Modely SUNN sú majstrami sveta a Európy: Elitní jazdci môžu dosahovať svoje skvelé víťazstvá len na bicykloch najvyššej kvality. To, že mnohé známe mená jazdia práve na strojoch tejto značky, je najlepším dôkazom o ich úrovni a kvalite.
  • Nižšia váha rovná sa ľahšie ovládanie: Nielen pri najmenších jazdcoch, ale aj pre dospelých je hmotnosť bicykla dôležitým parametrom. V prípade týchto modelov sa rámy aj jednotlivé časti od dodávateľov vyrábajú prevažne z odľahčených materiálov.
  • Neustály vývoj nedá šancu zaostávať: Hoci má SUNN vo svojom portfóliu veľa overených TOP modelov, ktoré dlhodobo patria medzi špičku, vývoj je prioritou číslo 1. S novou sezónou sa môžete spoľahnúť, že na trh uvedie vždy niečo nové!
  • V kvalite bez ústupkov: Už od prvého modelu bola nespochybniteľnou filozofiou značky kvalita. Hoci je trh s bicyklami široký a rozvíja sa, najväčšou prioritou sú najlepšie úrovne spracovania, používanie kvalitných materiálov a dôraz na detail.

TOP modely, ktoré značka ponúka túto sezónu

SUNN neustále vyvíja nové modely a to tak pre BMX aj MTB šport. Niektoré vychádzajú z osvedčeným základov, no v ponuke sú aj revolučné novinky plné prekvapení.

Pre nadchádzajúcu sezónu dávame do pozornosti:

SPORT TOX 2.0: Máte doma mladého pretekára s túžbou po víťazstvách? Potom SUNN má pre neho jasnú voľbu! Zaujme nevšednou geometriou rámu, kde je sedlová trubka umiestnená v neštandardnom uhle, vďaka čomu sa so zdvíhaním sedla predlžuje aj dohmat k riadidlám. Určený je pre všetky deti od 5 do 8 rokov s výškou 105 až 125 cm.

BMX ROYAL: Patríte k tým, ktorým štýl BMX stále imponuje, hoci ste už dávno vyrástli z detských nohavíc? Tak práve pre vás je určený tento pretekársky model s hmotnosťou len 9,29 kg. Jeho prednosťou sú, okrem iného, plášte Vee TIRE Speedster, ktoré sú obuté na 20″ kolesách. Odporúčaná minimálna výška jazdca bicykla je 155 cm.

URB TRACK: Potrebujete sa dostať pohodlne do práce alebo si chcete len tak zajazdiť po mestských cyklotrasách? Ideálnym spoločníkom môže byť aj tento krásavec. Geometria rámu umožňuje ľahké nastupovanie a pohodlnú jazdu vám zaručí predná odpružená vidlica. Model má 21-rýchlostné prehadzovanie od značky Shimano a kotúčové brzdy.

TOX S2 27,5: Kráľom každého horského terénu sa stanete s týmto výborným a univerzálnym bicyklom vhodným pre mužov aj pre ženy. Vyniká ľahkou hliníkovou konštrukciou a skvelým technickým vybavením od firmy Shimano. V náročnom teréne sa uplatní aj jeho špeciálne a zároveň pohodlné sedlo Sunn x DDK Sport Hi- Ten.

ENDURO KERN EN FINEST: Pre najvyššie nároky je určený tento plne odpružený bicykel s karbónovým rámom a teleskopickou sedlovkou Dropper. Určený je do ťažkého horského terénu, no nestratí sa ani v zjazdoch či v bike parkoch. Spoľahnúť sa môžete na skvelé brzdy Formula Cura 4 203, vidlicu Formula Selva S a kolesá DT SWISS 29x 2,5 AV

SHAMANN TR FINEST: Nielen pre špičkových jazdcov je pripravený tento kráľ horských bikov. Jeho základom je karbónový rám Monocoque, vidlica a tlmič značky Rockshox sú zárukou udržania ideálnej stopy. Odolnosť voči terénu zaručuje sedlovka Satori a sedlo Selle Italia. Radenie a kazeta sú z prémiovej sady výrobcu Shimano.

www.origos.eu

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu