Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Dylan van Baarle vyhral Omloop Het Nieuwsblad po záverečnom 16 km sólo úniku

Šprint o druhé miesto vyhral len 20-ročný belgický talent Arnaud De Lie pred tímovým kolegom víťaza z Jumbo-Visma Christophom Laportom.
Martin Sarvaš
Dylan van Baarle vyhral Omloop Het Nieuwsblad po záverečnom 16 km sólo úniku

Foto: Team Jumbo-Visma

Otváraciu belgickú klasiku v sezóne 2023 Omloop Het Nieuwsblad vyhral po záverečnom 16 km sólo úniku Dylan van Baarle.

Minuloročný víťaz Paríž-Roubaix si pripísal v meste Ninove svoje prvé víťazstvo za tím Jumbo-Visma, do ktorého prišiel po piatich rokoch v Ineose. Práve na monumente Paríž-Roubaix predviedol podobnú taktiku, keď vyhral po 19 km sóle v závere.

Dôležitý útok Dylana van Baarla prišiel po stúpaní Molenberg, po ktorom zostali na čele štyria jazdci a v zostávajúcich stúpaniach sa zbavil aj ostatných pretekárov a posledných 16,5 km išiel na čele osamote.

Záver Omloop Het Nieuwsblad 2023:

20-ročný belgický talent Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) vyhral šprint o druhé miesto pred Van Baarleovým tímovým kolegom Christophom Laportom. De Lie predviedol na Omloop Het Nieuwsblad skvelý výkon, keďže ešte 50 km pred cieľom nepríjemne spadol, no dokázal sa vrátiť do vedúcej skupiny a v záverečnom šprinte bol najsilnejší.

Na pretekoch štartoval aj Peter Sagan, ktorý však v stúpaní Molenberg 40 km pred koncom neudržal tempo s lídrami a napokon prišiel do cieľa s viac ako 12-minútovou stratou na 117. mieste.

„Tím mi povedal, aby som použil svoj inštinkt, a to som aj urobil. Uvidel som moment na útok. Bol to dosť ťažký úsek pretekov, tak som sa rozhodol ísť,“ povedal Van Baarle.

Van Baarle a piati jeho tímoví kolegovia z Jumbo-Visma absolvovali v Belgicku sezónne debuty, pričom väčšinu februára strávili tréningom v ústraní na vrchole Mount Teide.

„Mali sme skvelý tréningový kemp. Bola to dlhá zima s množstvom tréningov, všetko to stálo za to. Myslím si, že chlapci odviedli úžasnú prácu, nemôžem im dostatočne poďakovať za toto víťazstvo. Myslím si, že nohy sú dobré, takže z toho musíme vyťažiť maximum,“ dodal Van Baarle.

Výsledky Omloop Het Nieuwsblad 2023

Aktuality

Včera 17:03 Jonathan Milan predviedol skvelý šprint a vyhral štvrtú etapu Giro d’Italia.

23-ročný Talian vyhral etapu v štýle monumentu Miláno-San Remo pred Kadenom Grovesom a Philom Bauhausom.

Včera 14:35 Jonas Vingegaard začal trénovať na bicykli a postupne sa zotavuje z početných zlomenín.

„Samozrejme, dúfam, že budem na štarte Tour de France. Nevieme presne, aká bude moja forma a ako bude prebiehať moje zotavenie, ale urobím všetko pre to, aby som sa tam dostal vo svojej top forme,“ hovorí Jonas Vingegaard vo videu, ktoré zverejnil jeho tím Visma – Lease a Bike.

Včera 14:22 Peter Sagan už zajtra odštartuje na cestných pretekoch Okolo Maďarska v drese tímu Pierre Baguette.

Sagan bude štartovať za slovenský tím na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája.

Včera 11:14 Geraint Thomas odkazuje Pogačarovi: Užil si si zábavu. Urobme si zajtra pekný pokojný deň.

Thomas si zavtipkoval v príspevku na Twitteri (X) po tom, ako v závere šprintérskej tretej etapy Giro d’Italia ušiel do úniku s Tadejom Pogačarom.

Včera 10:27 Detaily 4. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Etapa v štýle monumentu Miláno-San Remo má dĺžku 190 km a prevýšenie 2079 m. V závere sa očakáva hromadný šprint, aj keď stúpanie Capo Mele tesne pred cieľom môže narušiť plány šprintérov.

Zavrieť reklamu