Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Race Face privítali v tíme Petera Jamisona

Peter Jamison je 23 ročný skúsený filmár a fotograf, ktorý spolupracoval s menami ako napríklad Jaxson Riddle, Tyler McCaul alebo Bas van Steenbergen. Okrem toho je však Jamison aj skúsený jazdec, ktorý je vo freeride doma a má cit pre hľadanie a stavanie prekážok, ktoré vyzerajú na fotkách a videách skvelo.
Matúš Bušík

Peter Jamison popisuje svoj prechod z filmára a fotografa na športovca na plný úväzok. Uvádza, že v mnohých veciach je to výhoda a posúva ho to vpred aj ako jazdca.

„Prechod z filmára na športovca bol za posledných pár rokov zaujímavým posunom. Síce som zažil aj nejaké neúspechy, ale 99 % času v jazdení mi moja filmárska skúsenosť pomáha. Rozumiem všetkým korkom tvorivého procesu od nápadu až po finálny export videa.“

„V období keď som začal tvoriť vlastné videá, otvorili sa mi aj nové možnosti. Mal som potrebné vybavenie, vedel som včas zakročiť, aby bol záber vydarený a v prípade potreby som ho upravil. Navyše som presne poznal ľudí, ktorých som chcel vo svojej filmovej crew.“

To aké zmeny mu to v živote prinieslo popisuje ďalej :“V septembri 2022 som sa usadil v Utahu a je to skvelé. Po tom čo som od roku 2018 žil v dodávke je fajn mať dom, do ktorého sa môžem vrátiť. Horúca voda, stála adresa, viac miesta pre bicykle, dostatok elektriny na kávovar… Radsoť žiť a ja som za to nesmierne vďačný.“

 

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu