Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily a špecifikácia cyklokrosového majstrovského špeciálu Toma Pidcocka – Pinarello Crossista F

Okrem dúhového dresu svetového šampióna má 23-ročný Brit aj špeciálny dizajn na svojom bicykli od Pinarella.
Martin Sarvaš
Detaily a špecifikácia cyklokrosového majstrovského špeciálu Toma Pidcocka – Pinarello Crossista F

Pinarello Crossista F Toma Pidcocka

Pinarello vlani predstavilo svoj prvý pretekársky cyklokrosový bicykel Crossista F a tento rok dostali dokonca možnosť upraviť svoj bicykel pre majstra sveta – Toma Pidcocka.

Pidcock po prvýkrát predviedol svoj majstrovský špeciál na pretekoch Svetového pohára v Overijse, kde zároveň začal svoju cyklokrosovú sezónu, no nepodarilo sa mu vyhrať.

Pidcock predviedol agresívnu jazdu, pretože v úvode musel veľa riskovať, keďže sa musel prepracovať na čelo zo 43. pozície pre mechanický problém na začiatku pretekov.

Keď sa však dostal do víťaznej pozície, v predposlednom kole spadol a výhodu vrátil Vanthourenhoutovi, ktorý nepochybil a do cieľa prišiel s 3-sekundovým náskokom.

„Spadol som a bolo tam niekoľko chýb, ale som šťastný. Nebol som zlý. Bolo pekné obliecť si dúhový dres. Celá verejnosť ma podporovala a to bolo super. Aj keď som nebol vpredu, bolo fajn mať po pár rokoch opäť tieto farby,“ povedal Pidcock po pretekoch.

Pozrite si aj ďalšie bicykle profesionálnych cyklistov

Rám Pidcockovho Pinarella Crossista F je biely, s dúhovými dizajnovými doplnkami na vidlici a sedlovej trubke. Horná trubka má tiež tenký prúžok dúhovej farby spolu s mottom „hraj svoje karty správne“.

Zdá sa, že Pidcock neurobil žiadne zásadné zmeny v špecifikácii a vybral si radenie a kolesá Shimano Dura-Ace, ktoré sú spárované s dušovými pneumatikami Challenge Grifo, ktoré majú na bokoch tiež dúhový vzor.

Špecifikácia

Pinarello Crossista F Toma Pidcocka

  • Rám: Pinarello Crossista F
  • Radenie: Shimano Dura-Ace R9170 Di2 11-speed
  • Brzdy: Shimano Dura-Ace R9120 hydraulic disc
  • Kolesá: Shimano Dura-Ace C40 carbon tubular
  • Plášte: Challenge Grifo (s dušami)
  • Kokpit: Most Talon (integrovaný)
  • Sedlo: Fizik Arione 00
  • Pedále: Shimano XTR

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu