Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rebríček 10 najbezpečnejších MTB heliem roku 2022 (+ceny)

Americký technický inštitút Virginia Tech otestoval 52 MTB heliem a vytvoril rebríček tých najbezpečnejších heliem súčasnosti. Najbezpečnejšia helma roku je už druhý rok po sebe Specialized Tactic 4 MIPS.
Martin Sarvaš
Rebríček 10 najbezpečnejších MTB heliem roku 2022 (+ceny)

Aj napriek tomu, že na Slovensku zrušili povinnosť nosenia heliem mimo obce, práve helma patrí bez akejkoľvek diskusie k najdôležitejšej výbave každého cyklistu.

Americký technický inštitút Virginia Tech si vzal 52 MTB heliem, ktoré otestoval a vytvoril rebríček najbezpečnejších heliem súčasnosti.

Testy spoločnosti Virginia Tech sú komplexnejšie ako štandardné testy, ktorými musia všetky prilby prejsť pred uvedením na trh. Okrem priameho nárazu zahŕňajú aj hodnotenie šikmých nárazov aj nárazov na bok prilby.

Najbezpečnejšou helmou zostáva už druhý rok po sebe model Specialized Tactic 4 (MIPS) a rovnako sa nezmenili ani druhá najlepšia helma Sweet Protection Trailblazer MIPS a tretia Fox Dropframe Pro (MIPS). Prvá helma bez MIPS-u je v rebríčku na 5. mieste – Specialized Ambush 2.

Prečítajte si tiež

Z rebríčka top 10 najlepších heliem oproti minulému roku zmizli a posunuli sa nižšie v hodnotení dve helmy od Scottu – Centric Plus Mips a ARX Plus Mips, Lazer Cyclone MIPS a Specialized Align II Mips.

Novinkami sú Specialized Ambush 2 (5. miesto), Bluegrass Rogue Core MIPS  (6. miesto), 6D ATB-2T  (8. miesto) a MET Terranova MIPS (9. miesto).

Z rebríčka mimo iného vyplýva, že za bezpečnú helmu vôbec nemusíte nutne platiť stovky eur a za momentálne najlepšie hodnotenú MTB helmu na svete dáte 130 eur.

Rebríček najbezpečnejších MTB heliem roku 2022

1. Specialized Tactic 4 (MIPS)
2. Sweet Protection Trailblazer MIPS
3. Fox Dropframe Pro (MIPS)
4. Bontrager Rally MIPS
5. Specialized Ambush 2
6. Bluegrass Rogue Core MIPS
7. Troy Lee Designs A2 MIPS Decoy
8. 6D ATB-2T
9. MET Terranova MIPS
10. Fox Speedframe Pro (MIPS)

Celý rebríček hodnotenia Virgina Tech nájdete tu.

10 najbezpečnejších MTB heliem roku 2022 – foto & ceny

1. Specialized Tactic 4 (MIPS)

Cena: 130 eur

2. Sweet Protection Trailblazer MIPS

Cena: 180 eur

3. Fox Dropframe Pro (MIPS)

Cena: 189 eur

4. Bontrager Rally MIPS

Cena: 160 eur

5. Specialized Ambush 2

Cena: 180 eur

6. Bluegrass Rogue Core MIPS

Cena: 170 eur

7. Troy Lee Designs A2 MIPS Decoy

Cena: 195 eur

8. 6D ATB-2T

Cena: 226 eur

9. MET Terranova MIPS

Cena: 120 eur

10. Fox Speedframe Pro (MIPS)

Cena: 130 eur

 

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu