Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Vyrazte bezpečne za novými zážitkami

Jeseň prináša kratšie dni, a tým i oveľa menej času pre naše cyklo výjazdy. Preto význam správneho osvetlenia práve v tomto období získava vyšší význam.
Biker
Vyrazte bezpečne za novými zážitkami

Značka BBB má svoje korene v Holandsku, ktoré je krajinou cyklistov, tak jej produktoví manažéri majú v tejto otázke jasno a prinášajú bikerom veľmi širokú kolekciu svetiel pre akúkoľvek situáciu.

Už ste niekedy skúsili nočný výjazd? Ak ste odpovedali nie, tak vám to jednoznačne odporúčame.

Nočná jazda je plná nových dobrodružstiev. Nielenže vám umožní získať čas, ktorého je na jeseň menej, ale i staré známe cesty budú zrazu iné.

A čo potrebujete na nočný výjazd? Ideálne dobrého spolujazdca  – pre viac bezpečia, ale i zábavu.

No a správne svetlá. V prvom rade s dostatočným svetelným výkonom pre jazdu, na ktorú sa chystáte.

Platí pravidlo: Čím je rýchlosť jazdy vyššia, prípadne terén náročnejší, tým je potrebný vyšší výkon. Druhý dôležitý parameter je výdrž svietenia. Tá by mala byť o niečo dlhšia, ako je predpokladaný čas vašej jazdy, aby ste neostali v tme.

Prečo práve svetlá BBB?

BBB už viac ako 20 rokov ponúka svetlá priamo od vlastných inžinierov, ktorí sú sami aktívni, až fanatickí cyklisti, takže vedia, čo potrebujete.

Predné svetlá majú pevné a odolné hliníkové telo, aby vám dlho vydržali, ale boli aj dostatočne chladené počas ich maximálneho výkonu.

Používajú len kvalitné japonské LED diódy s vysokým a konštantným svetelným výkonom, leštené šošovky, aby bol svetelný lúč ostrejší, jasnejší a v požadovanom tvare a vysokokvalitné batérie od renomovaných dodávateľov ako LG a Panasonic.

Riadiaca jednotka zabezpečuje optimálny nabíjací proces a maximálnu životnosť batérie. Zabezpečuje i regulovaný svetelný výkon – výkon svetla počas jazdy neklesá.

V momente, keď už nie je schopné emitovať rovnaké množstvo svetla, sa automaticky prepne do režimu blikania, aby ste neostali úplne potme.

BBB svetlá sú vybavené indikátorom stavu batérie pre váš lepší prehľad a lepšie plánovanie. Predné svetlá BBB sa dodávajú s uchytením StrapFix, ktoré je dostatočne pevné, odolné a univerzálne, keďže ho pripnete na takmer akýkoľvek priemer či tvar riadidiel.

Pre náročné jazdenie máme k dispozícii aj držiak na prilbu HelmetMount BLS-70.

Dva modelové rady

 

BBB ponúka dva modelové rady výkonných predných svetiel.

Prvý tvoria vysokovýkonné svetlá Strike Duo vybavené dvojicou LED diód pre maximálny svetelný výkon. Jednotlivé modely nesú číselné označenie 2000/1600/1200, čo zároveň udáva i maximálny svetelný výkon v lúmenoch.

Ponúkajú až 7 režimov svietenia, dobu svietenia od 1 hod. a 45 min. až po 2 hod. a dĺžku svetelného lúča v rozpätí od 160 do 210 m.

Štandardom je i pamäť posledného použitého režimu svietenia. Svetlá Strike Duo jednoznačne odporúčame pre rýchlu jazdu na ceste i v teréne, keď je maximálna viditeľnosť prioritou.

Druhá kolekcia má názov Nano Strike. Ide o kompaktné svetlá s dostatočným výkonom pre malé nočné dobrodružstvá. Sú ideálne, ak vaša rýchlosť nie je vysoká, alebo vozovka je len čiastočne osvetlená.

Prípadne ich môžete použiť ako druhé svetlo na prilbe pre ich malé rozmery a nízku hmotnosť.

Menšie má len 95 gramov a rozmery 32 × 39 × 67 mm. Číselné označenie modelu opäť udáva i maximálny výkon svetla v lúmenoch – 600/400.

Po konštrukčnej i funkčnej stránke sú s kolekciu Strike Duo takmer identické. Rozdiel je v použití len jednej LED diódy a 6 režimov. Doba svietenia od 1,5 hodiny po 75 hodín a dĺžka svetelného lúča 112 a 142 m tiež nie sú na zahodenie.

Dôležité je aj zadné svetlo

 

Rovnako ako vidieť je dôležité aj byť videný, preto rozhodne nezabudnite na zadné svetlo.

V tejto kategórii by sme vyzdvihli model Signal BLS-137, ktorý patrí medzi najvýkonnejšie.

Okrem výkonu má aj dojazdovú funkciu – ak sa kapacita batérie zníži na minimum, tak sa prepne do bezpečnostného režimu a poskytne vám 4 hodiny extra blikania, aby ste mali dostatok času na návrat domov.

Rovnako ani model Spark 2.0 BLS-152 vás nenechá v štichu. Poskytuje o niečo menší svetelný výkon a o jeden režim svietenia menej.

Obe svetlá majú zabudovaný akumulátor s USB nabíjaním a regulovaný svetelný výkon s dlhou dobou svietenia.

Univerzálne upínanie je pomocou silikónového popruhu, a tak ich namontujete takmer všade.

Takže neváhajte a dajte sa zlákať novým dobrodružstvom, či už len pre nové zážitky, alebo kvôli možnosti získať viac času pre váš koníček.

Zaobstarajte si poriadne svetlo, plánujte, jazdite v skupine, nepreceňujte sa… a majte aspoň jedno „akékoľvek“ rezervné svetlo so sebou pre prípad nepredvídaného.

Takže – uvidíme sa v noci!

Viac informácií o všetkých svetlách BBB nájdete na www.skprofibike.sk.

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu