Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Batohy

EVOC Hip Pack Pro 3 + 1.5L

EVOC Hip Pack 3 je jedna z najviac stabilných ľadviniek na trhu, zároveň má až 1,5 l rezervoár na vodu.
Hodnotenie: 4.5/5
120
Biker
EVOC Hip Pack Pro 3 + 1.5L

Naše hodnotenie

Stabilná ľadvinka, ktorá drží tam kde má a pohodlne sa do nej zbalíte. Má plno rôznych funkcií a vychytávok a je skvelá na každodenné použitie.

+PLUSY

  • Robustná
  • Kvaltine spracovaná
  • Viacero možností uloženia vecí

-MÍNUSY

  • Rýchlo dosiahnete jej maximálnu kapacitu

EVOC Hip Pack Pro 3 je jednou z najstabilnejších ľadviniek na trhu a dodáva sa s 1,5 l rezervoárom na vodu. Zároveň má sieťované bočné vrecká, ktoré sú dostatočne veľké na dve fľaše s vodou.

Upínací systém Venti Flap uľahčuje nastavenie napätia v bedrovom páse, takže ľadvinka zostane na svojom mieste aj pri tých najdrsnejších zjazdoch.

Detaily a špecifikácia

Vďaka dvom hlavným priehradkám, dvom dostatočne veľkým bočným vreckám a dvom otvoreným sieťovaným vreckám na fľaše s vodou alebo na nevyhnutné veci, ktoré chcete mať na dosah, Hip Pack Pro 3 disponuje dostatkom úložného priestoru.

Predné vrecko na zips po otvorení odhalí viacero vnútorných elastických rukávov a priehradiek. To uľahčuje nájdenie toho, čo práve potrebujete na opravu mechanických porúch na trailoch.

S hmotnosťou 578 g vrátane 1,5 l rezervoáru HydraPak to nie je najľahšia ľadvinka vzhľadom na svoju veľkosť. Myslím si však, že jej to odpustíte, pretože nepôsobí ťažkopádne, keď ju máte okolo pása a je pôsobivo stabilná.

EVOC zdôrazňuje výhody svojho Air Flow Contact systému. Ide o tvarované vzduchové kanáliky a vypchávky na zadnom paneli, o ktorých tvrdia, že rovnomerne rozkladajú váhu ľadvinky okolo ťažiska jazdca a zároveň zabezpečujú chladenie.

Výkon v teréne

Ľadvinka Hip Pack Pro 3 poskytuje vynikajúci komfort a stabilitu, ktoré sa približujú k noseniu najlepších cyklistických batohov. To svedčí o jej pôsobivom dizajne a konštrukcii.

Napriek tomu, že elastický pás so suchým zipsom musíte silno upevniť, aby ste získali skutočne stabilné uchytenie, systém Venti Flap, ktorý uťahuje pracky skryté pod bočnými vreckami, zjednodušil tento proces.

Systém VentiFlap uľahčuje uvoľnenie batohu pri stúpaniach a vďaka nemu som počas pohybu nemusel znovu upravovať hlavný popruh.

Pridanie clipu zlepšuje možnosť zaistenia a dotiahnutia na požadovanú silu.

Hromadenie potu a tepla je minimálne, s maximálnym prúdením vzduchu.  To znamená, že túto ľadvinku si vyberám na väčšinu svojich jázd.

Porovnanie s konkurenciou

Hlavným konkurentom a rivalom EVOC je Osprey Seral 7. Tvárou v tvár EVOC vyhráva v pohodlí vďaka širokému, pružnému bedrovému pásu, ktorý má dvojité zapínanie.

Zistil som však, že lomený dizajn Osprey,  jej kompresné popruhy a nízky profil sa prispôsobili bližšie k môjmu telu, čo poskytlo pevnejšie uchytenie v náročnom a nerovnom teréne.

Obe ľadvinky majú dostatočne veľké vrecká, ale dve sieťované bočné priehradky na fľašu na EVOC dáva jazdcovi viac možností na nosenie vody.

Avšak pevné uchytenie a takmer dvojnásobný priestor Osprey, ktorý navyše nepocítite, ho pred EVOC predstihujú.

Zhrnutie

Táto ľadvinka je kvalitne prepracovaná a ponúka skvelý dizajn vďaka tvaru, ktorý sa prispôsobí vášmu telu, chrbtu a bokom s dobre umiestnenou a anatomicky tvarovanou výstelkou.

Všestranná ľadvinka vyhovuje tým z nás, ktorí majú radi rezervoár na vodu alebo fľaše a vždy si chcú vybrať aký spôsob hydratácie zvoli. Vďaka tomu sa dobre hodí na kratšie jazdy, ale  aj celodenné epické dobrodružstvá.

V porovnaní s Osprey Seral 7 menšia kapacita znamená, že sa rýchlejšie naplní.

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz:

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu