Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Remco Evenepoel potvrdil pozíciu lídra a vyhral ťažkú horskú etapu na Vuelte

Evenepoel vyhral 18. etapu na vrchole Alto del Piornal. Druhý skončil Enric Mas, tretí Robert Gesink.
Martin Sarvaš
Remco Evenepoel potvrdil pozíciu lídra a vyhral ťažkú horskú etapu na Vuelte

Remco Evenepoel (QuickStep-AlphaVinyl) vyhral 18. etapu na pretekoch Vuelta a España na vrchole stúpania Alto del Piornal, keď v úplnom závere prekonal Enrica Masa (Movistar) po tom, čo dobehli osamoteného Roberta Gesinka (Jumbo-Visma), ktorý išiel v úniku.

Evenepoel pohotovo reagoval na sériu zrýchlení od Masa v záverečnom stúpaní a tiež začal sám útočiť.

Masov posledná útok prišiel v poslednom kilometri, pričom Evenepoel bol jediným mužom, ktorý ho dokázal nasledovať. Španielovo zrýchlenie ich priviedlo až ku Gesinkovi, poslednému, kto prežil celodenný únik, no mladý Belgičan si išiel suverénne po víťazstvo.

V celkovom poradí má Evenepoel náskok 2:07 min pred Masom, zatiaľ čo Juan Ayuso (UAE Team Emirates) je tretí so stratou 5:14 min. Miguel Angel Lopez (Astana-Qazaqstan) sa posunul na celkové štvrté miesto po tom, čo Carlos Rodriguez (Ineos) zaostal v poslednom stúpaní.

Rodriguez spadol na začiatku etapy a jeho zranenia sa ozvali v záverečných kilometroch. Líder súťaže vrchárov Jay Vine (Alpecin-Deceuninck) spadol pri rovnakom páde a kvôli zraneniam bol nútený preteky opustiť.

Záverečný kilometer:

Výsledky 18. etapy Vuelta a España 2022

Aktuality

10:08 Tadej Pogačar vyhral etapu na Gire bez cyklopočítača: Musíte len viac počúvať svoje telo.

25-ročný Slovinec dostal defekt a spadol v úvode rozhodujúceho stúpania. Napriek tomu dokázal zvíťaziť a oblečie sa do ružového dresu lídra Giro d’Italia.

09:25 Detaily 3. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Prvá rovinatá etapa má 165 km, prevýšenie len 831 m a očakávame dojazd v hromadnom šprinte. Najväčší favoriti sú Tim Merlier a Olav Kooij.

Včera 17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

Včera 14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

Včera 08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu