Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Replika víťazného bicykla Tadeja Pogačara z Tour de France 2020 sa draží za viac ako pol milióna eur

V súčasnosti je cena špeciálneho žltého Colnaga V3Rs na hodnote 550-tisíc eur. Výťažok z dražby ide na podporu vzdelávacích programov pre deti utečencov na Ukrajine a v Moldavsku.
Martin Sarvaš
Replika víťazného bicykla Tadeja Pogačara z Tour de France 2020 sa draží za viac ako pol milióna eur

Repliku bicykla Tadeja Pogačara, na ktorom vyhral Tour de France, je možné kúpiť v online aukcii za viac ako 550-tisíc eur .

Bicykel s 54 cm rámom Colnago V3Rs je nalakovaný identickým žltým povrchom ako ten, na ktorom Slovinec jazdil v záverečnej etape v Paríži v roku 2020, kde získal svoj prvý žltý dres.

Aukcia, ktorú vedie americká technologická firma Plume, je súčasťou charitatívnej iniciatívy spoločnosti PlumeStrong, pričom výťažok ide na podporu vzdelávacích programov pre deti utečencov na Ukrajine a v Moldavsku.

V rozhovore zverejnenom na kanáli Plume na YouTube dvojnásobný víťaz Tour de France povedal: „[Plume] robí charitatívne akcie pre deti a množstvo podujatí, ktoré to podporujú. Myslím si, že je dobré spojiť sa a urobiť niečo skvelé.

Pozrite si tiež

„To je to, čo chcem robiť aj ja, pomáhať druhým a myslím si, že toto je skvelá príležitosť spolupracovať,“ povedal Pogačar.

V auguste bol Pogačar vyhlásený za ambasádora značky Plume a propagoval ich každoročnú finančnú zbierku Cycling Challenge. Tohtoročná výzva má podobu päťdňovej 650 km charitatívnej jazdy cez švajčiarske hory, na ktorej sa Pogačar zúčastní v prvej etape.

Celý výťažok z aukcie aj z jazdy bude venovaný neziskovej organizácii Street Child, ktorá sa snaží poskytnúť prístup k vzdelaniu znevýhodneným deťom.

Pogačar bol počas svojej kariéry zapojený do charitatívnych iniciatív už viackrát. V júli spustil jazdec tímu UAE Team Emirates nadáciu Tadej Pogačar Cancer Research Foundation, ktorá podporuje výskumné tímy zamerané na metabolizmus a liečbu rakoviny.

Víťaz najnovšej aukcie sa pripojí k Valterimu Bottasovi v exkluzívnom klube ľudí, ktorí vlastnia jeden z Pogačarových bicyklov. Pilot F1, ktorý súťaží na gravel podujatiach, si predtým kúpil Slovincov bicykel z Tour de France 2021 na charitatívnej aukcii v Monaku.

Ponuky na Pogačarov cestný bicykel Colnago V3R sa uzatvárajú 9. septembra o 16:00 hod.

Špecifikácia

  • Rám: Karbónový Colnago V3Rs 54cm
  • Brzdy: Campagnolo Super Record
  • Prešmyk: Campagnolo Super Record EPS
  • Prehadzovačka: Campagnolo Super Record EPS
  • Kazeta: Campagnolo Super Record 12-speed 11-29
  • Reťaz: Campagnolo Super Record 12-speed
  • Kľuky: Campagnolo Super Record 12×2, 53/39; 172.5mm
  • Powermeter: Stages Campagnolo Super Record
  • Stredové zloženie: Campagnolo Super Record
  • Kolesá: Campagnolo Bora WTO 45mm tubeless
  • Plášte: Bezdušové Vittoria Corsa Speed Graphene 2.0 TLR
  • Predstavec, riadidlá: Intgrované 120 mm Deda Alanera
  • Pedále: Look Keo Blade Carbon Ceramic
  • Sedlo: Prologo Scratch M5
  • Sedlovka: Colnago V3Rs
  • Držiaky na fľaše: Elite Vico Carbon
  • Hmotnosť: 6,8 kg

Aktuality

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Zavrieť reklamu