Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Myriam Nicole a Loris Vergier vyhrali posledné kolo Svetového pohára v zjazde vo Val di Sole.

Celkovými víťazmi Svetového pohára v roku 2022 sa stali Camille Balanche a Amaury Pierron.
Matúš Bušík
Myriam Nicole a Loris Vergier vyhrali posledné kolo Svetového pohára v zjazde vo Val di Sole.

Zdroj: Red Bull Content Pool

Francúzski jazdci Myriam Nicole a Loris Vergier predviedli najrýchlejšie jazdy v rámci finálového kola Svetového pohára v zjazde v talianskom stredisku Val di Sole.

Z celkového víťazstva vo Svetovom pohári sa môžu tešiť Švajčiarka Camille Balanche a Francúz Amaury Pierron, ktorí podávali najlepšie výkony v sezóne 2022.

Po defekte v poslednom kole Svetového pohára v kanadskom Mont-Sainte-Anne, bola Myriam Nicole odhodlaná predviesť dobrý výsledok na ťažkej a technickej trati v Taliansku a ukončiť sezónu na vrchole.

V pretekoch štartovala skoro, keďže počas kvalifikácie dostala defekt. Myriam zajazdila čistú a extrémne agresívnu jazdu s časom 4 min 21,804 s a žiadna z jej súperiek už tento čas nedokázala prekonať, dokonca sa k nemu ani priblížiť.

Najbližšie k tomu bola nemecká pretekárka Nina Hoffmann, ktorá skončila na druhom mieste so stratou až 4 sekúnd na víťazku.

Nová majsterka sveta v zjazde Vali Höll nezopakovala svoje víťazné ťaženie a vo finálovom koles skončila tretia so stratou vyše 6 sekúnd na Myriam Nicole. Na štvrtom mieste sa umiestnila Novozélanďanka Jess Blewitt.

Celkovou víťazkou Svetového pohára sa stala Camille Balanche. Zdroj: Red Bull Content Pool

Počas celej sezóny sa v celkovom hodnotení najviac darilo Švajčiarke Camille Balanche, ktorá vo Val di Sole štartovala iba 4 týždne od toho, čo si v Kanade zlomila kľúčnú kosť. Na celkové prvenstvo mali šancu aj Myriam Nicole a Vali Höll. Ak by Vali Höll vyhrala, Balanche by na celkové víťazstvo musela skončiť najhoršie na 4. mieste. V prípade, že by vyhrala Myriam Nicole, musí skončiť Camille Balanche najhoršie na 5. mieste.

Camille štartovala v pretekoch skoro, s minimom času strávenom na trati počas tréningov a kvalifikácie. Jej jazda bola kontrolovaná a nervóznom závere sledovala ako sa s traťou popasujú jej súperky a koľká v poradí nakoniec skončí Vali Höll. Nakoniec sa jej podarilo skončiť na 5. mieste a tešila sa z celkového prvenstva v Svetovom pohári za rok 2022.

Camille Balanche sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára v zjazde po prvýkrát a v sezóne sa jej podarilo vyhrať tri z ôsmich pretekov.

Celkovým víťazom Svetového pohára sa stal Amaury Pierron. Zdroj: Red Bull Content Pool

Keďže posledný víťaz pretekov Svetového pohára v zjazde Kanaďan Finn Iles do pretekov vo Val di Sole nenastúpil z dôvodu ťažkého pádu na majstrovstvách sveta, Amaury Pierron bol jasným celkovým víťazom Svetového pohára už pred štartom.

Francúzsky jazdec však nedokázal pridať k svojim štyrom víťazstvám v pretekoch Svetového pohára z tejto sezóny piate, po tom čo počas pretekov spadol a skončil na 53. mieste.

Víťazstvo v pretekoch si vybojoval ďalší Francúz Loris Vergier. Ten si po víťazstve v Andorre na svoje konto pripísal druhé víťazstvo v rámci Svetového pohára v roku 2022.

Vergier predviedol veľmi agresívnu jazdu a v niektorých miestach to vyzeralo naozaj na hrane. Podarilo sa mu o 3 sekundy poraziť víťaza kvalifikácie Rakúšana Andreasa Kolba.

Vergier sa vďaka tomuto víťazstvu posunul na celkové 2. miesto v hodnotení Svetového pohára.

Po víťazstve v kvalifikácii, si na svoje konto pripísal najlepší výsledok v rámci Svetového pohára Andreas Kolb, ktorý preteky dokončil na 2. mieste. Na treťom mieste skončil americký jazdec Dakotah Norton, ktorý predviedol neskutočne čistú jazdu, bez jediného zašliapnutia.

Kompletné výsledky Svetového Pohára vo Val di Sole:

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu